Wednesday, September 24, 2014

Selesai Pastikan Tiada Kamera Tersembunyi Dalam Pejabat MB, Azmin Terima Mesej Arahan Pinda Perlembagaan Hapuskan Kuasa Sultan


Perkara pertama yang menjadikan ketakutan untuk Azmin Ali memulakan tugasan sebagai MB Selangor ialah memastikan tiada kamera tersembunyi di Pejabat MB, seperti yang pernah berlaku kepada TS Khalid Ibrahim.

Tambahan pula gambar Azmin tengah 'aiskrim' yang pernah tersebar dialam siber, sudah cukup untuknya supaya beringat dan berhati-hati.

Malang bagi Azmin, meski pun belum kering dakwat yang ditandangani pada dokumen aku janji terhadap Sultan, beliau telah menerima mesej arahan berikut;
"Saya menggesa kepimpinan Pakatan Rakyat, terutamanya Azmin Ali, untuk menggunakan peranan baru beliau sebagai Menteri Besar Selangor, untuk memulakan reformasi perlembagaan (meminda kuasa eksekutif Sultan) serta-merta untuk mengelakkan krisis yang lain masa depan dalam pelantikan Menteri Besar Selangor," - Gooi Hsio Leung (Ahli Parlimen PKR Alor Setar)
Hasrat amat mudah dilaksana, memandangkan Pakatan Rakyat mempunyai 43 Adun, yang jumlahnya lebih dari dua per tiga untuk meminda Undang-Undang Tubuh Negeri Selangor 1959.

18 comments:

Anonymous said...

TAPI JGN LUPA KUASA DYMM SULTAN UNTUK MENOLAK PINDAAN TU! PENGASAS NEGARA BUKAN SEBODOH YG DIANGGAP OLEH KAMU PENDATANG YANG DIBERI KERAKYATAN OLEH DATUK MOYANG KITA DULU. KALAU TAK PERCAYA CUBALAH PINDAH UNDANG-UNDANG TUBUH NEGERI SELANGOR DAN PERLEMBAGAAN NEGARA.

Anonymous said...

Kurang ajar APEK PUKIMAK.

Dah duduk senang lenang di Tanah Melayu, sekarang kurang ajar dan biadap nak mempersoal kuasa Raja2 MElayu. PAndai pulak cina PUKIMAK suruh ejen mereka di Kedah untuk menyoal kuasa Raja di Selangor!

Bangsa Melayu, TOLONG sedarlah agenda2 dan niat2 laknat cina DAP dan PKR. Termasuk juga kaum2 pariah yang sekepala dengan CINA2 DAP PUKIMAK ni!!!!!

Anonymous said...

DAULAT TUANKU!

Anonymous said...

Kita pula cadangkan kepada PM.DSN supaya ubah perlembagaan Malaysia ini. Tarik balik kebenaran kaum pendatang daripada berpolitik.(Sebagai penumpang tak layak berpolotik)
Apa macam YB Cina Alor Star? Ada faham ka?

By:Pak Mat Kampung Hulu

Anonymous said...

Pokok duit-duit asalnya menumpang dipokok lain dan akhirnya memusnahkan pokok yang ditumpangnya.

Anonymous said...

hanya pemimpin melayu yg bodoh dulu beria-ia bagi kerakyatan pada pendatang ini dengan mudah begitu jugak sekarang...mana2 pendatang yg beranak di negara ini anak2 mereka dah boleh jadi w. negar,a..tak hairanlah mereka jadi besar kepala..negara lain seperti thai, brunai dll mana terima sbb merka dah tahu akibatnya bila golongan pendatang dah mula tunjuk taringnya..

Anonymous said...

TANGKAP CINA HARAMJADAH NI..... INI HASUTAN !!

Anonymous said...

Ini contoh cina yg tidak sedar diuntung...

Anonymous said...

dulu mana berani cakap macam ni..sejak ISA dihapuskan puak2 babi bukan main berani lagi...sikit lagi akta hasutan pulak hapus...najib mmg celaka..sama celaka macam the babis..

Anonymous said...

Melayu setakat kuat sembang jer la....no stern action to all of these immigrant races.....

Anonymous said...

Kalau lah Dr Mahathir masih PM, aku rasa keadaan tak macam ni...semenjak zaman Pak Lah hingga sekarang, orang2 melayu & agama dimain2kan. Nilah akibat dapat PM Najib yng lemah....

Anonymous said...

biarkan diorang buat...kita tgk sapa melayu yg sokong nanti...

-smh-

Anonymous said...

cina xkan berani pijak kepala kalau melayu xrela kepalanya dipijak,
sebaliknya cina pijak kepala melayu bila melayu merendahkan kepalanya hingga samarata dengan jalanraya.

Anonymous said...

CARA CINI BABI NI BUKAN JE DIM'SIA DIMANA NEGARA MEREKA TUMPANG KEMUDIAN MEREKA NK JADI HAK MILIK

JGN CINA JGN CINA JGN CINA BUKAN SEMUA MELAYU HERAN DGN CINA YG KONONNYA ''BERDUIT''NEGARA TANAH MELAYU BUKAN BOLIH DIPINDAK MILIK KUASA PADA PM TAPI TERAS DARI ORANG MELAYU

Anonymous said...

Come on Najib!!! Sampai bila nak biarkan pukimak macam MP Alor Setar yang tak sedar diri ni berperangai kurang ajar dan memperkecilkan Raja2 Melayu????

Apakah sebab puak2 pendatang pukimak ni semua menjadi kurang ajar?

DO SOMETHING!!!

salim hasan said...

Emm!!! salah pemimpin kita dulu juga tak fikir panjang terus bagi kerakyatan mee segera kepada kaum kaum tak sedor diri ni .Tu pasal ler sultan Brunei dulu akhir nya tolak pelawaan sertai Malaysia salah satu sebab nya mungkin ni la!! Baginda tak sanggup beri kerakyatan buta buta pada puak cinabeng pukimak yg agak ramai juga disana.

Anonymous said...

ini bukan hasutan ke?

Anonymous said...

Melayu mudah lupa........................