Tuesday, July 23, 2013

Tuah Badan Annuar Musa - RM40,000 Dapat, Jawatan Pengerusi MARA Pun Dapat

Ada 2 berita mengenai Tan Sri Annuar Musa hari ini.

Berita pertama, Annuar mendapat RM40,000 sebagai kos mahkamah apabila petisyen pilihanraya bagi kawasan parlimen Ketereh terhadapnya telah ditolak.

Menurut laporan Agenda Daily Hakim Mahkamah Pilihanraya Kota Bharu, Datuk John Louis O'Hara menolak petisyen yang difailkan Ab Aziz Ab Kadir.

Sementara itu, dilaporkan juga Ahli Parlimen Ketereh tersebut dilantik Pengerusi Majlis Amanah Rakyat (Mara) berkuatkuasa 19 Julai lepas.

Itulah tuah badan namanya, apabila menang kalah sudah menjadi asam garam dalam perjalanan politik Annuar Musa.

Bisikan Jelmaan Iblis Dalam Bentuk Dr Dzul Dorong Ustaz PAS Fitnah Muhyiddin Tawar Rasuah Dalam Masjid


Logiknya, mana ada iblis dan syaitan dalam bulan Ramadhan?

Namun, apabila seorang ustaz bercakap menurut bisikan dari seseorang di sisinya, bagai menggambarkan peranan iblis telah diambilalih oleh manusia sempena Ramadhan ini, hingga sanggup menghukumkan pengumuman peruntukan RM430,000 di dalam masjid oleh TPM TS Muhyiddin Yassin dianggap sebagai rasuah. (Tonton video di bawah).


Tuturkata seperti ini, menggambarkan betapa PAS dalam PRK Kuala Besut bagai tidak takutkan api neraka, hingga sewenang-wenangnya menghukumkan yang halal menjadi haram.

Astaghfirullah.

Monday, July 22, 2013

Brengsek Punya MB Selangor - Akhirnya Saifuddin Nasution Dilantik Juga Sebagai Ketua Staff Pejabat MB


Menurut laporan The Malaysian Insider, Saifuddin Nasution telah melaporkan diri untuk bertugas sebagai Ketua Staff Pejabat MB Selangor, pada jam 12 tengahari hari ini.

Malahan portal berkenaan turut melaporkan kuatkuasa perlantikan adalah bermula pada 1 Julai lalu.

Soalnya sekarang adalah, apakah keistimewaan lelaki berjerawat batu ini yang telah ditolak oleh para pengundi di Kulim/Bandar Baharu, sehingga membolehkannya dilantik kejawatan berkenaan.

Disamping itu, dengan penjenamaan jawatan tersebut yang berbeza dengan cadangan asal yang disebut sebagai 'Political Liaison Officer', bermakna untuk mematikan tuntutan dari DAP dan PAS yang turut menuntut wakil mereka kejawatan asal yang dicadangkan?

Dengan menggunakan jenama 'Ketua Staff' bermakna tidak akan wujud 3 'Ketua Staff' di Pejabat MB Selangor?

Blog Akar Umbi melihat perlantikan Saifuddin ini adalah untuk meluaskan pengaruh politik PR keatas kawasan-kawasan luar bandar, memandangkan keputusan PRU13 menunjukkan pengaruh BN yang masih kuat di kawasan-kawasan berkenaan.

Justeru, perlantikan tersebut lebih cenderung untuk menggunakan kewangan negeri untuk membayar emolumen seorang pegawai yang berfungsikan politik PR.

Desas-desus mengatakan bahawa Saifuddin dibayar RM15,000 sebulan untuk jawatan tersebut.

Tiadakah anak Selangor yang layak untuk dilantik kejawatan tersebut?