Saturday, November 26, 2011

Papa Gomo, Dr MIM, GAP, House PK & The Gang - Semuanya Failed (?)

"Peperangan siber yang UMNO ada sekarang kurang berkesan, UMNO sepatutnya mesti strategik menyediakan satu barisan penyerang yang paling hebat dan serang balik media alternatif yang mengeluarkan perkara tidak benar tentang kita (kerajaan),” - Mantan Presiden Mubarak Dato' Seri Abdul Aziz Abdul Rahman.
Mungkinkah mantan Presiden MUBRAK minta Menteri Pertahanan serapkan blogger-blogger pro-kerajaan ke dalam askar wataniah?

Hahaha.... Bagus juga tu.... Bila pergi kawad dapat elaun!

Apa pun kami bukan dilatih untuk menyerang, tapi dengan isu-isu bagi ruang untuk kami para blogger pro-kerajaan menyerang dan bertahan.

Pada masa yang sama yang pangkat jeneral-jeneral janganlah dedahkan diri untuk diserang. Susah kami prebet-prebet ni nak cover!

Apa pun mungkin Abdul Aziz tujukan kepada Unit Media Baru UMNO dan bukannya blogger-blogger bebas? Wujudkah unit itu?

Perhatian Kepada Yang Berminat Jadi Calon BN - Najib Dah Bagi Sedikit Definisi "Winnable Candidate"

Presiden UMNO Dato' Seri Najib Razak menegaskan pentingnya semua pihak dalam parti memahami maksud “winnable candidate” yang mahu ditonjolkan semasa pilihan raya.

"Kalau kita sebagai anggota parti tidak ada sikap yang terbuka dan kita tekankan orang tu (calon itu) mesti merupakan calon yang ikut hierarki (parti) tapi calon kita itu tak mungkin berjaya, calon kita akan gagal,”

"Kalau tidak, sukar nak mencapai kejayaan. Kalau winnable candidate tu ditampilkan dalam kelompok dalam bahagian tanpa mengambil kira kehendak pengundi teramai, calon itu pun tak akan berjaya,” kata Najib.

Bila Faekah Semakin Angau Nak Kahwin...............

Rumah murah di Selangor sebenarnya dah sememangnya dah berlebihan di Selangor, sejak ditadbir oleh BN lagi. Mana ada kuota? Pandai-pandai anak dara yang berumur lebih ni buat cerita.

Harga rumah murah RM42,000 dah berkuatkuasa lebih 15 tahun yang lalu.

Paling murah rumah di Selangor RM35,000. Itu pun,keistimewaan hanya untuk setinggan yang diarahkan berpindah, menerima rebet RM7,000.

Itu sebabnya orang PKR ambil kesempatan untuk tipu rakyat.

Masa yang sama, Faekah jangan lupa janji Exco PKR kat bawah ni. Usahkan rumah teres untuk setinggan, batang piling pun tak nampak kat Rimba Jaya.

Rakyat Dibiar Menderita Ketika Pemimpin Bermewah-Mewah & Berfoya-foya - Presiden PKR Wan Azizah Ismail

Anwar berfoya-foya

Rumah Agam Saifuddin Nasution

Azmi Ali & Ferrari
KEADILAN juga, kata Wan Azizah, perlu membebaskan Malaysia dari ‘penguasa elit’ yang terus membiarkan rakyat menderita dan menafikan hak mereka mendapat terbaik dalam kehidupan.
“Malaysia negara berpotensi besar. Rakyatnya yang bersaudara gigih berusaha. Negara dibina atas landasan agama dan akar budaya.
“Namun, cita-cita kita direncat oleh elit kekuasaan. Rasuah dan ketamakan membarah. Rakyat dibiarkan menderita dengan kepayahan hidup. - KeadilanDaily

Cakap Sam Ketot Kena Lancau

Sebagai pemimpin mude dari Melake, Ketua AMK Shamsul Md Akin kene lancau bercakap. Kalau tak lancau susah orang Melake nak terime.

Klik SINI, bile orang Melake marah sebab Sam cakap tak berapa nak lancau di Kongres PKR Nasional 2011.

Friday, November 25, 2011

Membujur Lalu Melintang Patah Tu Apa Dia Anwar?

Lagu rasmi pinjam di awal penubuhan KeAdilan (Anwar dalam penjara)

Lagu rasmi PKR (Anwar Ketua Pembangkang)

Lagu rasmi PKR (Anwar kembali ke penjara)

Apa Cerita Tiba-Tiba Azman Mokhtar Nak Senaraikan Aset Hospital?

Apahal pulak Khazanah Holdings Bhd tiba-tiba nak senaraikan aset hospital?

Nak buat claims ke?
Khazanah Nasional Bhd, Malaysia’s state investment company, will list hospital assets under its Integrated Healthcare Holdings Sdn Bhd unit next year, Managing Director Azman Mokhtar said in a speech in Kuala Lumpur today. He didn’t provide any details. -- Bloomberg