Saturday, March 12, 2011

Khalid Ibrahim Singkir Aznil Nawawi Sebagai Host Program Realiti Mencari Ahli Majlis PBT Selangor?

Mungkinkah Aznil Nawawi akan menjadi host untuk "Kuiz Ahli Majlis PBT Selangor"? Rasanya, tidak mungkin kerana beliau telah pun memilih untuk menjadi pengacara AF.

Jika begitu, peluang cerah kepada Khalid Ibrahim untuk menjadi host program realiti untuk memilih ahli-ahli majlis PBT di Selangor.

MB Selangor itu, seperti dilaporkan akan mengadakan kuiz, sebagai penilaian kepada semua ahli majlis sebelum dilantik semula di PBT masing-masing.

Baca laporan berkenaan di Utusan Online.

Maka Tamatlah Zaman Duda Kamarudin Jaafar

Orang kuat Anwar Ibrahim yang kini menjadi MP PAS, Kamarudin Jaafar telah menamatkan zaman dudanya.

Majlis pernikahan Kamarudin, khabarnya telah berlangsung pada Khamis lalu di Masjid Kelana Jaya.

Laporan dari AJIJOI.

Ini Bukan Gossip : Antara Tiara & Karin, Kedua-duanya Berenjin Citroen

Citroen Karin

Proton Tiara

Ini tiada kena mengena dengan gossip yang dipaparkan di Medan Info dan Lawyer Garang.

Hanya untuk makluman penggemar kereta-kereta antik, meski pun Proton Tiara merupakan kereta tempatan dan Citroen Karin merupakan kereta import, namun kedua-duanya menggunakan enjin Citroen.

Friday, March 11, 2011

Awas! PAS Dijangkiti Virus Tukar Pemimpin

Rupanya bukan sahaja tapuk pemerintahan negara sahaja perlu ditukar, tetapi dalam PAS sendiri seolah-olah memberi isyarat agar kepimpinan tertinggi PAS, iaitu yang melibatkan Presiden dan Timbalan Presiden perlu ditukar.

Hadi Awang sebagai Presiden dilihat membawa imej seorang Jeneral yang kalah di padang tempurnya sendiri, iaitu merujuk kepada kegagalan Hadi Awang (ketika itu berjawatan MB Terengganu) mempertahankan Terengganu diPRU2004.

Sementara Timbalan Presidennya, Nasharuddin Mat Isa digambarkan sebagai seorang tokoh yang tidak dikenali.

Jadi, siapa yang layak? Kalau dilihat dari segi kemenangan PAS diperingkat negeri, 2 tokoh yang mungkin boleh diberi pertimbangan samada Nik Aziz atau pun Azizan Yaakob!

Virus menukar pemimpin dalam PAS boleh dilihat di SINI.

Gobalakrishnan Tertipu Dengan Harga RM14k Seekar Untuk Tanah Di Lojing

Sebenarnya harga RM14,000 seekar yang dibayar oleh Gobalakrishnan kepada Kumpulan Pertanian Kelantan Berhad (KPKB) dianggap harga yang tertinggi di kawasan Lojing.

Sebenarnya harga tertinggi berdasarkan iklan ialah RM13,000/ekar rujuk SINI.

Harga untuk berstatus freehold cuma RM11,500/ekar rujuk SINI.

Ada juga vacant land yang lebih murah, iaitu RM10,000/ekar rujuk SINI.

Malah untuk leasehold seperti yang dibeli oleh Gobala cuma bernilai RM5,500/ekar seperti yang diklankan di SINI.

Macamana Gobala, nak teruskan transaksi atau tidak? Atau mungkinkah Gobala akan ambil tindakan undang-undang keatas KPKB kerana menipu nilai tanah dan mendedahkan transaksi kepada pihak ketiga?

Thursday, March 10, 2011

Saifuddin Nasution Dedahkan Skandal Transaksi Tanah Di Kelantan

Foto : Keadilandaily

Sebenarnya bukan sekadar isu bagaimana Gobalakrishnan memperolehi RM1.4 juta, tetapi juga isu bagaimana Kumpulan Pertanian Kelantan Berhad boleh membuat transaksi dengan orang yang tidak berwang untuk 100 ekar tanah di Lojing Kelantan?

Moga-moga SPRM dan LHDN menyiasat mengikut saranan yang dibuat oleh Saifuddin Nasution dan akhirnya membongkar skandal tanah di Kelantan.

Baca pendedahan Saifuddin di S I N I.

Lim Guang Eng Yang Kelentong Atau Khalid Ibrahim Yang Temberang

Sumber Foto : Mat Kilau Penang

Kalau nak bagi konsert percuma kepada rakyat takkan sampai kena unjuk MyKad? Ini mesti kes nak tambah pengundi kot?

Tapi itu tak jadi hal sangat, sebab memang patut pun anak-anak muda didaftarkan sebagai pengundi.

Akan tetapi majlis itu yang dipersoalkan. Majlis itu dikatakan sebagai meraikan Pulau Pinang sebagai jaguh pelaburan Malaysia.

Yang mana satu betul ni? Khalid Ibrahim juga mendakwa pelaburan di Selangor mencatat jumlah RM6.533b dan kekal tertinggi di Malaysia. Rujuk S I N I.

Jadi, Lim Guang Eng kelentongkah atau Khalid Ibrahim yang temberang?

Nasrudin At-Tantawi Tersubahat Bila Dua Orang Bukan Islam Minum Beer Di Jalan Raja Laut!

"Saya tinggal di kawasan taman perumahan. Suatu malam rumah saya dinaiki pencuri [ waliyazubillah - sbg contoh ]. Sejurus saya sedar, saya dapati wang saya hilang sebanyak RM 134.000. Pencurinya hanya seorang perempuan tapi lariannya agak licik dan pantas, lalu saya berteriak : Tolong ! Tolong ! perempuan itu curi wang saya ! Tiba - tiba jiran - jiran saya yang terdiri orang India beragama hindu namanya Balendran [sekadar contoh ] dan juga orang cina beragama kristian namanya Vincent [ sekadar contoh ], malah ramai lagi jiran saya turut keluar dan mereka terdiri dari pelbaga bangsa dan agama yang tidak serupa dengan saya.

Hasrat mereka mahu membantu saya untuk mengejar dan menangkap pencuri itu. Rupa - rupanya bulan lepas rumah mereka juga dinaiki pencuri yang sama. Ada yang lesap RM 100.000 satu malam begitulah juga yang lain dengan jumlah yang tidak sedikit. Mereka sama - sama nekad mahu menangkap pencuri itu. Mereka berkumpul dihadapan rumah saya di Jalan Raja Laut [ sekadar contoh ], lalu mereka melafaz ikrar untuk bekerjasama bagi mengejar dan menangkap pencuri tersebut demi memelihara keamanan dan kesejahteraan Taman perumahan kami.

Kendati pun saya seorang muslim dan mereka yang menghulur tangan untuk bekerjasama menangkap pencuri licik itu pula terdiri kalangan non muslim, Islam membenarkan saya memeteri perjanjian kerjasama untuk menangkap pencuri profesional itu. Bodohlah saya yang baru kehilangan RM 134.000 dek kerana pencuri perempuan itu, tiba - tiba saya menolak kerjasama yang dihulurkan oleh non muslim yang juga mahu menangkap pencuri yang sama, semata - mata kerana mereka berbangsa cina, india dan pula tidak Islam. Saya tidak akan belajar sampai ke Mesir untuk jadi sebodoh itu." Nasrudin Hassan - Harakahdaily

Kebetulan nak kantoi, apa jadahnya Nasrudin Hassan bagi contoh Jalan Raja Laut. Senang-senang aja aku tambah dialog berikut:-

"Setelah penat dan berjaya menangkap pencuri tersebut, kami singgah di kedai kopi di hujung jalan untuk melepaskan dahaga. Saya cuma memesan mineral water. Tapi yang dua orang rakan saya memesan beer. Dalam hati saya, binawe punya manusia, tak respect langsung jubah dan serban yang aku pakai"

Wednesday, March 9, 2011

Khalid The Flintstones Ibrahim Puaka Projek Mega Selangor

Malaysian Insider melaporkan Persatuan Perniagaan dan Perindustrian Petaling, Selangor memohon agar kawasan Petaling Jaya Selatan dimasukkan sebagai sebahagian dari projek MRT yang bernilai RM43b yang menghubungkan Sg Buloh - Kajang.

Meskipun cadangan tersebut baik, namun pastinya ada kekangan dari Kerajaan Negeri Pimpinan Khalid Ibrahim. Satu sikap buruk Khalid Ibrahim, setiap projek yang menelan belanja besar pasti beliau mengandaikan bahawa kroni BN akan untung besar.

Contohnya, projek mega penyaluran air dari Pahang ke Selangor masih lagi tidak terlaksana gara-gara tarik tali dari Khalid Ibrahim.

Apatah lagi, bekas Kamaruddin Jaafar bekas Setia Usaha Agong PAS dan juga orang kuat Anwar Ibrahim pasti tidak bersetuju kerana beliau adalah antara peneraju dan pengasas MRT di Lembah Klang.

Cadangan memasukkan Petaling Jaya Selatan dalam rantaian MRT hanya akan terlaksana apabila Pakatan Rakyat dinyahkan dari bumi Selangor!

Bila Saifuddin Nasution Mula Bersuara...........

Sudah lama Saifuddin Nasution tidak berucap dipentas rakyat. Mungkin terlalu sebok membuat housekeeping di ibu pejabat PKR hingga tidak mempunyai masa untuk menyertai beberapa siri ceramah, mahupun kempen pilihanraya kecil. Almaklum, bukan senang untuk mentadbir suatu organisasi yang tunggang langgang seperti PKR. Banyak yang perlu diperbaiki dan dikemaskini. Apatah lagi tatkala PKR baru sahaja selesai mengadakan pemilihan yang penuh dengan kontroversi bebeberapa bulan yang lalu.

Saifuddin telah memilih Dewan Rakyat sebagai platform untuk melontarkan suara dan pendapatnya. Di Dewan Rakyat Ahli Parlimen Machang itu, mengajak semua ahli Dewan Rakyat supaya mengambil pedoman dari kebangkitan suara raya rakyat yang berlaku di seluruh dunia Islam.

Sebenarnya, suara rakyat telah pun bermula semenjak berakhir PRU2008. Kebanyakan blogger pro BN sendiri, telah mengasak Tun Abdullah Ahmad Badawi supaya berundur. Cuma bezanya, blogger pro BN tidaklah mengajak rakyat untuk berdemontrasi, berarak atau berhimpun untuk meminta Pak Lah supaya turun dari kerusi PM ketika itu. Sebaliknya Pak Lah, dengan secara terhormat malah berhemah dengan sendiri membuat peralihan kuasa kepada DS Najib Tun Razak.

Saya yakin, Najib sendiri menyedari dan memahami aspirasi rakyat. Jika tidak masakan timbulnya slogan "pencapaian diutamakan, rakyak didahulukan".

Malaysia dan Mesir mempunyai suasana dan latarbelakang yang berbeza. Melainkan kebanyakan rakyat kelaparan, mungkin demontrasi akan berlaku dan gerakan rakyat akan mudah terbentuk dan terlaksana.

Kesempatan yang terhidang dengan penguasaan Pakatan Rakyat di Kelantan, Selangor, Kedah, Pulau Pinang malah di Perak tidak digunakan sebaiknya. Sebaliknya yang terserlah ialah kepincangan dan kelemahan pentadbiran, kerana rakyat berpeluang membuat perbandingan antara pentadbiran PR dengan pentadbiran BN sebelumnya.

Sementara bagi kes Kelantan, itulah satu-satunya negeri di Malaysia yang menyamai Mesir, jika disamakan tempoh masa pemerintahan MBnya. TG Nik Aziz Nik Mat telah pun menjadi MB lebih 20 tahun. Jadi dalam hal ini, yang perlu diturunkan, bukanlah Najib tetapi Nik Aziz! Sanggupkah Saifuddin menjuarai gerakan rakyat untuk menurunkan Nik Aziz dari teraju pentadbiran Kelantan?

Tuesday, March 8, 2011

Selangorkini Pun Dah Berani Tak Buat Liputan Program Khalid Ibrahim?

Hanya banner ini yang terpampang di Selangorkini, lidah rasmi Kerajaan Negeri Selangor. Yang peliknya tidak ada satu berita pun yang diterbitkan oleh Selangorkini, berhubung dengan majlis tersebut.

Berani betul staff Selangorkini tidak membuat liputan program kerajaan negeri. Dimana suara Faekah Husin Setia Usaha Politik MB yang selalu membalun bagi pihak Khalid Ibrahim?

Khusus untuk rakyat Selangor, gambar-gambar program tersebut boleh ditatap di blog Gerakan Timur.
Mahathirleaks: Gadis- Gadis Itu Diminta Menanggalkan Pakaian

"Katanya, lelaki itu telah membawa setiap gadis itu secara berasingan ke sebuah rumah di Kenny Hills. Di situ mereka bertemu seorang yang mereka dikenalpasti sebagai timbalan perdana menteri. Mereka diminta menanggalkan pakaian untuk mengadakan hubungan seks." - Malaysikini

Di atas adalah sebahagian petikan dari yang diceritakan oleh Tun Dr Mahathir didalam memoir terbarunya "A Doctor In The House" terbitan MPH Group of Companies yang bakal dilancar jam 10 pagi ini.

Kalau sempat aku akan cari buku yang berharga RM100 itu hari ini juga.

Monday, March 7, 2011

Pengakuan Saksi Skandal Melawati

Disiarkan e-mail dari Raja Azmi Raja Azman:

Saya telah menghadiri Majlis Pelancaran Buku Jingga di Stadium Malawati pada malam Sabtu lepas. Majlis tersebut diadakan sempena Karnival Sambutan Tiga Tahun Pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor yang berlangsung pada 5 dan 6 Mac, 2011 di tempat yang sama.

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat yang dijadualkan berucap di upacara tersebut ialah Anwar Ibrahim, Hadi Awang, Lim Kit Siang dan Khalid Ibrahim.

Majlis bermula pada lebih kurang 9.30 malam setelah pemimpin-pemimpin PR, ahli-ahli exco dan SUK negeri Selangor mengambil tempat masing-masing di atas pentas. Kehadiran amat mengecewakan. Hanya kira-kira 1,000 orang berada di stadium ketika majlis dimulakan. Jangkaan hadirin menjangkau 10,000 orang nyata jauh meleset. Alasan yang diberi oleh Hasan Ali, selaku Pengerusi Jawatankuasa Penganjur, ialah ramai aktivis PR terlibat dengan pilihanraya kecil Merlimau dan Kerdau.

Daripada tinjauan rambang di kalangan para hadirin, majoriti adalah ahli-ahli PAS dari bahagian Sungai Burong yang dipimpin oleh Hasan Ali. Bakinya terdiri daripada kakitangan jabatan dan agensi kerajaan negeri Selangor yang telah dikerah untuk hadir serta penghulu-penghulu mukim yang dilantik oleh PR. Nampaknya tak banyak beza antara PR dan BN dalam cara mereka meramaikan hadirin di sesuatu majlis. Juga terdapat ramai remaja belasan tahun yang ditugaskan untuk mengedar risalah-risalah dan cenderamata.

Tujuan saya menghadiri majlis tersebut ialah untuk mendapat penjelasan terperinci tentang Buku Jingga. Malangnya, hasrat saya tidak tercapai, harapan hampa berkecai. Majlis penerangan Buku Jingga bertukar menjadi majlis pemujaan kepimpinan Khalid Ibrahim. Kejayaan demi kejayaan kerajaan negeri Selangor diomong-omongkan tanpa menyentuh walau sedikit pun kelemahan dan kepincangan pentadbiran negeri. Ucapan-ucapan hanya bersifat “masuk bakul, angkat sendiri”.

Yang paling mencuit perhatian saya ialah penjelasan Khalid Ibrahim tentang isu kerajaan negeri Selangor membayar kos penginapan wakil-wakil PKR dari Sabah dan Sarawak semasa Kongres Kebangsaan PKR yang lepas. Menurut Khalid, pembayaran tersebut ialah sumbangan negeri Selangor kepada peningkatan proses demokrasi negara. Wakil-wakil tersebut kononnya telah didedahkan kepada proses pemilihan. Wow! Kata-kata yang sungguh indah, niat cukup murni. Tetapi hakikatnya menggunakan wang rakyat negeri Selangor untuk tujuan politik kepartian ialah satu bentuk rasuah. Tiada beza dengan budaya UMNO. Di mana perubahan yang dilaung-laungkan?

Majlis Pelancaran Buku Jingga tersebut gagal kerana tiada kerjasama ikhlas dari PAS dan DAP dalam mendokongi kempen Buku Jingga. Bilangan orang bukan Melayu yang hadir di majlis tersebut boleh dikira dengan jari. Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim menarik diri pada saat-saat terakhir setelah dimaklumkan bahawa Presiden PAS, Hadi Awang dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang telah menolak jemputan ke majlis tersebut. PKR telah diwakili oleh Wan Azizah Ismail, Hasan Ali mewakili PAS dan Tan Seng Giaw mewakili DAP.

Satu petanda amat membimbangkan yang dapat dilihat dari majlis tersebut ialah kecenderungan kerajaan negeri Selangor yang diterajui PKR dalam membazirkan wang rakyat. Majlis pelancaran itu diadakan semata-mata kerana ada peruntukan yang dapat digunakan dari bajet negeri Selangor. Oleh kerana jumlah hadirin yang rendah, banyak nasi bungkus yang dibekalkan terpaksa dibuang begitu sahaja.

Segala kos penganjuran karnival tersebut ditanggung oleh kerajaan negeri Selangor. Jika belanja jamuan menyambut ulangtahun ke-40 Yayasan Selangor mencecah RM800,000.00, bayangkan berapa juta wang rakyat telah dibelanjakan untuk karnival yang berlangsung selama dua hari.

Pembaziran wang rakyat ialah satu manifestasi penyalahgunaan kuasa. PKR sering mengecam UMNO kerana menyalahguna kuasa. Daripada insiden pembaziran kos penganjuran karnival ini, PKR dilihat sebagai “kata dulang, paku serpih; kata orang, sendiri yang lebih”. Reformasi yang dijanjikan masih tinggal sebagai janji.

Jika objektif majlis tersebut untuk meraih sokongan rakyat kepada Buku Jingga, nyata majlis yang saya hadiri telah gagal sama sekali. Majlis-majlis sedemikian sepatutnya digunakan untuk menjelas dan mengupas “Janji-janji Reformasi Dalam 100 Hari” supaya rakyat dapat menghayati semangat reformasi yang terkandung dalam Buku Jingga. Setakat in, Buku Jingga hanya wujud sebagai sebuah mitos di awang-awangan kesedaran politik rakyat.PAS Umpama Orang Lemah Tenaga Batin

Seperkara yang perlu rakyat tahu ialah realiti bahawa PAS umpama seorang yang lemah tenaga batin. Jadi tidak hairanlah, blog-blog yang pro PAS banyak memaparkan iklan ubat kuat.

Dalam hal ini, Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat, Nasarudin Hassan At-Tantawi pun dah terkena sindrom yang serupa. Beliau kini kendur semangat bila disergah Teresa Kok dan para pemimpin DAP yang berhubung saranan pengharaman judi di semua negeri-negeri pemerintahan Pakatan Rakyat.

Dalam menegakkan syiar Islam di Malaysia, sebenarnya PAS berdepan dengan Mursyidul Am Pakatan Rakyat yang mempunyai kuasa veto mengatasi Mursyidul Am PAS, Nik Aziz Nik Mat.

Orang yang dimaksudkan ialah Lim Kit Siang. Baca laporan The Malaysian Insider di BLOG LIM KIT SIANG.

Solat Hajat Perdana Pakatan Rakyat Semakin Menyerlahkan Misteri Lelaki DNA Y


Cuma kurang 2 hari lagi, genaplah 2 bulan Solat Isyak dan Solat Hajat Perdana Pakatan Rakyat diimamkan oleh Ustaz Hadi juga dengan harapan agar Allah SWT menyelamatkan Malaysia dan Selangor termasuk isu ketidak-adilan yang berlaku di dalam perbicaraan Datuk Seri Anwar.

Kini sedikit demi sedikit ditunjukkan kepada kita semua bermula dengan kegagalan Sidang Khas DUN Selangor untuk meminda perlembagaan negeri berhubung perlantikan SUK. Kemudian kegagalan PAS dalam 3 PRK berturut.

Disamping itu, penurunan mendadak kehadiran di Stadium Melawati Shah Alam, iaitu dari 30,000 ketika Solat Isyak dan Hajat Perdana kepada cuma 1,500 ketika Pelancaran Buku Jingga.

Sementara itu ketidakadilan yang dialami oleh Saiful Bukhari Azlan dalam perbicaraan Kes Liwat 2 Anwar Ibrahim (ekoran tertinda 50 kali), kini telah pulih dan berjalan lancar. Malah misteri lelaki Y, pemilik DNA yang ditemui oleh ahli-ahli kimia semakin menemui jawapannya.

Terima kasih kepada PAS dan PKR yang telah menganjurkan majlis tersebut dan tidak lupa kepada semua yang telah hadir, khususnya Bob Lokman yang merupakan antara selebriti yang telah turut serta.

Moga kebenaran akan terserlah, insyaallah.

Sunday, March 6, 2011

PRK Merlimau & Kerdau : Penonjolan Skuad Tongkeng?

Tahniah diatas kemenangan BN di kedua-dua PRK Merlimau dan Kerdau.

Satu yang menarik di PRK kali ini ialah penonjolan Skuad Tongkeng, disamping jentera BN yang lain.

Keadaan sebaliknya berlaku dipihak PR. Mana fungsi Skuad Skodeng PAS? Malah Skuad Skodeng tenggelam dibawah Skuad Liwat yang menjadi bahan tawa dipihak BN!

Notis Rakyat Kepada Najib Vs Hint Rakyat Kepada Anwar

Anwar dah bersiap sedia menghantar notis rakyat kepada Najib.


Tapi pada masa yang sama beliau tidak sedar hint rakyat yang membaling tongkeng ayam ke arah kenderaan beliau di Kerdau.

Sambutan Ulang Tahun Ke3 PR Selangor Lengang

Lagi satu petanda kejatuhan dan kemerosotan sokongan terhadap Pakatan Rakyat Selangor.

Khabarnya cuma 1,500 yang hadir ke pelancaran Buku Jingga sempena sambutan 3 tahun pentadbiran PR Selangor.

Masakan begitu ramai yang pergi ke PRK Kerdau dan Merlimau hingga kehadiran yang begitu merosot. Apakah ini bermakna, apa juga perhimpunan di Selangor perlu mengimport para penyokong dari negeri-negeri lain?

Sumber berita Bernama berkenaan perkara di atas telah disiarkan di Malaysia Today.