Saturday, September 8, 2012

Kah Kah Kah Lawaknya!!! Body Guard Anwar Naik Angin & Tunjuk Pistol Airnya


Tidak pasti samada body guard Anwar tunjuk pistol atau pistol airnya.

Peristiwa khabarnya berlaku di Jasin, gara-gara adanya sambutan protes keatas rombongan Anwar.

Baca selanjut di blog Cucu Tok Selampit.

Kesian Cikgu Mala - Kurus & Merana Malah Kelihatan Tua


Gambar terbaru Cikgu Mala semasa menghadiri sambutan Aidilfitri PAS Alor Gajah beberapa hari sudah, jelas memperlihat dirinya kurus dan dimamah usia.

Nyata yang wajahnya berbeza dengan apa yang terpapar di banner majlis berkenaan.


Dua hari sebelum itu, Mala yang terlepas jawatannya gara-gara menjadi calon PAS di PRK Tenang, telah membuat rayuan memohon sumbangan untuk dana politiknya. Apakah kini Malah sedang merana dan kantungnya pun kosong?

 

PAS kini punya banyak ikon-ikon pencen (tak kira artis, polis, politikus dan penjawat awam) yang punya lebih tarikan daripada Mala.

Maksudnya, Mala masih dikira masih bernasib baik, apabila PAS Alor Gajah masih sudi untuk menjemputnya. Betapa tidaknya, kawasan-kawasan lain lebih suka menjemput Ustajah Abby.

Friday, September 7, 2012

Soalan DAP Tentang Tamrin Ghafar Di Parlimen


Tamrin anak lelaki Tun Ghafar Baba telah pun menyertai PAS Ogos lalu.

Dengar cerita, beliau masuk PAS kerana tak mahu disoal diakhirat kelak. Tambah Tamrin lagi, BN adalah parti yang menyeleweng.

Hakikatnya, Tamrin yang menggunakan BN untuk menyeleweng.


Di atas adalah petikan dari hansard parlimen. DAP melalui wakilnya Ahmad Nor pernah menyoal tentang penyelewengan Tamrin ketika menjadi Pengerusi MARA (1991 - 1993).

Tamrin ketika itu menjadi kecaman pihak pembangkang diatas skandal pembelian keahlian Kelab Golf oleh MARA.

Malah Tamrin yang ketika menjadi Ahli Parlimen Batu Berendam, pernah mendapat undi tidak percaya dari UMNO Bahagian berkenaan.

Mampukah Tamrin menjadi aset kepada PAS, sedangkan ketika bersama UMNO, Tamrin adalah liabiliti kepada parti?

Sebenarnya, ada lagi kisah Tamrin di SINI.

Giliran Azmin Ali Untuk Mengaku


MB Selangor TS Khalid Ibrahim telah pun secara rasmi menjadi 'Pak Sanggup' bila membuat pengakuan bahawa beliau adalah pemilik sebenar bas mewah PKR untuk kegunaan Ketua Umum PKR DS Anwar Ibrahim.

Kini telah tiba pula giliran Timbalan Presiden Azmin pula menjadi 'Pak Sanggup'.

Betapa tidaknya, kelahiran bas mewah, rupa-rupanya bukan tunggal, sebaliknya kembar.

Kembarnya ialah treler kontena.

Maka, molek benarlah Azmin yang turut menyandang jawatan Pengerusi PKR Selangor untuk membuat pengakuan bahawa treler berkenaan adalah miliknya.

Baru sepadan. Bas milik ketua eksekutif negeri, semenara treler milik ketua parti negeri.

Wednesday, September 5, 2012

Bekas Penyokong PKR Dikenalpasti Sebagai Penganjur Perarakan Anti Anwar Di Depan Ibu Pejabat PKR


KL Pos telah menyiarkan pertembungan antara dua puak yang terdiri dari bekas penyokong Anwar dengan kelompok penyokong Anwar di depan Ibu Pejabat PKR, Petaling Jaya.


Hasil tontonan dari video di atas, saya dapati perarakan anti Anwar ini diketuai oleh bekas Ketua Cabang PKR di utara Semenanjung bernama Kalai Vanar.

Keahlian Kalai Vanar dalam PKR disahkan melalui arkib blog PAS Negeri Sembilan.


Kalai Vanar ketika ini mengetuai NGO yang dikenali sebagai Barisan Nambikkai. Perkara ini disahkan oleh KL POS dan Sinar Harian.

Dalam video di atas juga saya mengesan seorang anak lelaki calon Ketua Cabang PKR (di Selangor) yang kalah dalam pemilihan PKR yang lepas.

Kesimpulannya, pertembungan ini adalah antara bekas ahli PKR dengan ahli PKR. Tapi, di pihak PKR masih spin sebagai didalangi UMNO.

Semalam Janjikan Kenaikan Gaji Anggota Polis & Semalam Juga Pakatan Rakyat Bedal PDRM


Bukan pelik, tapi inilah yang dikatakan janji-janji manis Pakatan Rakyat yang akhirnya bila mereka menang tidak boleh dituntut oleh anggota-anggota polis.

Semalam, Pakatan Rakyat mengadakan sidang media yang berjanji untuk mengurangkan beban kerja, menaikkan gaji dan menyediakan kemudahan teknologi kepada PDRM.


Memeranjatkan pula, semalam juga Pakatan Rakyat menyelar PDRM yang kononnya mengabaikan keselamatan mereka.


Apakah dengan kenaikan gaji bakal dinikmati oleh warga PDRM (jika Pakatan Rakyat mengambilalih Putra Jaya) maka mereka juga dipaksa untuk menjadi body guard kepada pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat?

Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor Selar Polis Kerana Tidak Jaga Keselamatan Anwar


Seola-olah terancam sangat nyawa Anwar semasa sambutan malam kemerdekaan di Shah Alam minggu lepas.

Exco Selangor Dr Xavier Jayakumar menyelar PDRM kerana tidak menyediakan kawalan keselamatan kepada Anwar dan pemimpin-pemimpin kerajaan negeri semasa berlansungnya program berkenaan.

Mengapa pihak Pakatan Rakyat suka berdolak-dalik? Semasa Himpunan Bersih 2 & 3 mereka menyalahkan kehadiran ramai anggota polis, kerana bagi mereka perhimpunan itu adalah perhimpunan aman. Namun, apabila sambutan kemerdekaan mereka tampil pula dengan kecaman terhadap ketidakhadiran polis mengawal mereka?

Saya yang turut berada di Shah Alam pada malam berkenaan mendapati Shah Alam tidak sesesak yang dijangka. Kesesakan di malam tersebut hanya sekadar seperti malam-malam hujung, apabila ramai mat rempit berkumpul di situ. Terus terang dikatakan majlis berkenaan gagal menarik kehadiran rakyat Selangor. Kurang dari 3,000 hadir untuk memeriahkan majlis berkenaan.

Dalam kenyataan Xavier (video di bawah), mereka masih menegakkan basah dalam tampilnya Anwar di majlis anjuran mereka. Sebenarnya, tiada siapa yang mempersoalkan kehadiran Anwar.

Malah, kalau Xavier mengundang Lee Kuan Yew sekali pun, ia bukan menjadi persoalan. Hakikatnya, yang dipersoalkan ialah kehadiran Anwar yang diletakkan sebagai figure utama dalam majlis berkenaan, hingga memaksa rakyat Selangor melafazkan ikrar di depan Anwar.

Siapa Anwar dalam protokol kerajaan negeri Selangor?

Tuesday, September 4, 2012

Terjahan Menantu Ketua Pembangkang Selangor Bikin Khalid Ibrahim Melompat


Sebentar tadi adalah malam untuk menantu Ketua Pembangkang DUN Selangor.

Terjahan Amri Yahya menantu kepada Dato' Satim Diman (Ketua Pemangkang Selangor) telah menyumbangkan 2 gol di minit 15 dan 51 untuk menumpaskan Pahang 4 - 1 dalam saingan peringkat kumpulan Piala Malaysia 2012.

Lain-lain gol disumbangkan oleh Balaban (minit 33) dan Rozaimi (minit 55).

Kemenangan itu sudah cukup untuk membuatkan MB Selangor yang juga Presiden FAS menumpang gembira dan melompat kegembiraan.

The Hottest 2012 Selangor Couple Of The Year - Khalid Ibrahim & Faekah Husin Adalah Pilihan Utama


Kalau ada pemilihan 'The Hottest 2012 Selangor Couple of The Year' tidak syak lagi ia bakal milik bagi pasangan Khalid Ibrahim & Faekah Husin.

Mereka sepejabat dan punya hubungan sebagai bos-setia usaha.

Cukup padan dan kalau ditatap gambar pasangan di atas, mereka sama-sama 'hidung tinggi'.

Pasangan ini punya keserasian dan sama-sama licik dalam mengalih tudingan tangan ke pihak lain, apabila mereka dalam keadaan melakukan kesalahan.

Malah yang menjadi asset terpenting bagi pasangan ini ialah mereka berdua sama-sama BIADAB.

Khalid biadab kerana tidak memanjangkan mohon perkenan Sultan untuk mencemar duli membalas tabik hormat perbarisan kemerdekaan dan mendengar lafaz ikrar rukunegara rakyat. Sebaliknya, mengutamakan Anwar Ibrahim untuk melaksanakan kelaziman yang dilakukan oleh Sultan.

Faekah melengkapkan KEBIADABAN pasangan ini dengan menyelar Setia Sulit Sultan Dato' Mohd Munir Bani kerana tidak memaklumkan hasrat Sultan.

Dalam kata yang tidak sopan, "Kalau nak sangat datang kenapa call boss aku?"


Dalam kenyataan Faekah (baca petikan Media Selangorku), Sultan tidak pernah dijemput untuk ambang merdeka.

Namun, Faekah sengaja buat-buat lupa acara tersebut adalah 2 dalam 1 yang melibatkan perbarisan tentera dan polis serta lafaz rukunegara.

Hakikatnya, perkara itu adalah disengajakan oleh pasangan Khalid & Faekah dalam mengejar gelaran 'The Hottest 2012 Selangor Couple of The Year'.

Dalam pada itu, mampukah Guan Eng & Rainbow mampu mengatasai Khalid & Faekah, jika ada gelaran peringkat kebangsaan?

Kaedah Nik Aziz Menutup Aib Mat Sabu


Keburukan sesama ahli PAS tidak boleh dihebahkan demi memelihara kemungkaran-kemungkaran tersebut.

Itulah rahsia yang mesti dijaga dan adab susila berpilih menurut Musryidul Am PAS Nik Aziz.

Kalau terkena batang hidung pihak lawan, dibolehkan (?)

Sunday, September 2, 2012

Timbunan Sampah Di Kawasan Perumahan Bakal Kembali Membusuk - Pungutan Sampah PBT Selangor Cuma 2 Kali Seminggu


Semasa melancarkan compacter yang dibeli kerajaan negeri, MB Selangor Khalid Ibrahim dengan bangganya mengatakan bahawa kerajaan pentadbirannya telah berjaya menjimatkan jutaan ringgit..

Malah lebih dari itu, Khalid telah mengumumkan penurunan cukai taksiran bagi unit kediaman  flat kos rendah diturunkan sebanyak 25%, ekoran kejayaan penjimatan tersebut.

Akan tetapi semenjak musim perayaan Aidil Fitri yang lalu, didapati perkhidmatan pungutan tidak mengikut jadual. Saya sekadar menganggap ia adalah bersifat sementara.

Malam tadi saya melihat jiran yang baru selesai mengadakan majlis khatam Quran, membawa bungkusan-bungkusan sampah untuk dibuang. Beliau memberitahu saya, pekerja lori sampah di kawasan kediaman kami memaklumkan bahawa pungutan sampah kini cuma 2 kali seminggu.

Jika benar, ini bermakna kejayaan Khalid menjana perkhidmatan dengan kos yang rendah, berserta dengan tawaran perkhidmatan yang turut rendah kualiti dan kekerapannya.

Ini sepatutnya tidak berlaku, kerana rakyat Selangor baru saja membayar cukai taksiran setengah tahun ke 2 yang berakhir pada 31 Ogos yang lalu dan secara langsung PBT mempunyai banyak wang kepada kontraktor (jika sebelum ini tertangguh).

Tambahan pula, penurunan cukai taksiran adalah sebahagian dari manifesto Pakatan Rakyat semasa PRU 2008.

Oops.... Baru teringat - Khalid kata manifesto bukan perjanjian. Jadi, kita tak boleh buat apa-apa!

Najib Dah Mula Timbulkan Teori 11-11lah Pulak.........


Dah timbul balikteori 11-11lah pulak.

Tarikh ini bersamaan dengan hari Ahad.

Kemungkinan PRU13?

Baca petikan dari Utusan.

SUK Selangor Khusrin Munawi Atur Ikrar Rakyat Selangor Di Depan Anwar?


MB Selangor Khalid Ibrahim berdolak-dalik dalam isu jemputan kepada Tuanku Sultan sempena Sambutan Kemerdekaan Peringkat Negeri Selangor 2012.

Khalid cuba meletakkan beban kepada pejabat SUK Selangor, dengan mengatakan soal penganjuran dan protokol adalah dibawah pejabat berkenaan tanpa penglibatan politik.

Saya tidak fikir unit protokol begitu tidak cerdik untuk membuat keputusan  tidak menjemput Sultan. Pastinya, awal-awal lagi pejabat SUK telah dimaklumkan oleh pejabat MB bahawa Anwar Ibrahim yang hanya berjawatan Penasihat Ekonomi Negeri MESTI diberikan berucap dalam majlis berkenaan.

Khalid juga cuba memberi alasan bahawa semenjak 2007, Tuanku Sultan tidak dijemput ke sambutan ambang merdeka. Namun, kenyataan Khalid ini boleh dipertikaikan. 

Ambang merdeka dan perbarisan hari kemerdekaan adalah dua acara yang berbeza. Sultan mungkin tidak hadir majlis ambang merdeka, tetapi akan membalas tabik hormat perbarisan dalam perarakan kemerdekaan.

Berbalik kepada sambutan kemerdeaan di Shah Alam pada tahun ini, jelas bahawa ia dilaksanakan dalam bentuk 2 dalam 1, iaitu ambang merdeka dan perarakan merdeka secara serentak.

Persoalannya, apakah SUK Selangor dengan secara sengaja mengaturkan Anwar akan membalas tabik hormat perarakan perbarisan dan seterusnya berucap dalam majlis berkenaan? Jawapannya tentulah tidak. Hal ini berlaku kerana campurtangan pejabat MB yang bukan terlatih mengendali protokol negeri, tetapi mahir mengendali protokol PKR.

Justeru itu, tidak hairanlah rakyat Selangor telah melafazkan ikrar rukunegara di hadapan Anwar dan seterusnya De Facto PKR itu 'berlagak' seperti Sultan, gara-gara kehendak pejabat MB Selangor.

Tonton video di bawah yang memaparkan lagak Anwar;


Baca kupasan blog The Unspinners tentang ikrar rakyat Selangor di depan Anwar yang berlagak Sultan di SINI.