Friday, February 15, 2013

Anwar Bayangkan Kecenderungan Untuk Benarkan Kalimah Allah Digunakan Dalam Bible Jika Jadi PM Malaysia Kepada Penganut Kristian Sabah


Dinilai dari ucapan Ketua Umum PKR DS Anwar Ibrahim ketika Majlis Makan Malam Tahun Baru Cina PKR Sabah adalah jelas bahawa beliau membayangkan akan membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam Bible bahasa Melayu.


Kenyataan Anwar tersebut adalah bertentangan sama sekali dengan keputusan mesyuarat Majlis Ulamak PAS yang tidak mengizinkan god diterjemahkan sebagai Allah dalam Bible bahasa Melayu.

Malah pendirian kuat Anwar terhadap isu ini membawa kepada betapa mendorong kepada maki hamun telah dihamburkan kepada Dato' Dr Haron Din.

Untuk menonton video pengakuan Haron Din yang beliau telah dimaki kerana punya pendirian yang berbeza dengan Anwar, klik SINI.

Laporan penuh berkenaan kunjungan Anwar ke Sabah sempena Tahun Baru Cina, ada di blog DKM Sabah.

Thursday, February 14, 2013

Kerana Mulut Badan Binasa - Mat Sabu Hanya Tinggal 1 Hari Untuk Perbetul Keceluparannya


Blog ini pernah mendedahkan kenyataan hentam keromo Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu terhadap Timbalan Pengerusi SPR  Dato' Wan Ahmad Wan Omar di SINI.

Awal-awal lagi saya mengesan bahawa Mat Sabu dan Harakah telah tersalah tembak.

Akhirnya, akibat terlajak kata, Mat Sabu cuma ada ruang masa sehingga esok untuk menjawab  saman dari Timbalan Pengerusi SPR berkenaan.

Dr Haron Din Kena Maki


Apa yang pasti ialah Dato' Dr Haron Din telah dimaki oleh kalangan Pakatan Rakyat kerana berpendirian tidak membenarkan penggunaan kalimah Allah untuk terjemahan 'God' dalam Bible Bahasa Melayu.

Beliau telah mendedahkan perkara tersebut dalam ceramah di Taiping baru-baru ini dan sekali lagi menegaskan bahawa jika kita redha Allah diletakkan kepada God, bermakna kita rela Allah itu disyirikkan oleh manusia.