Sunday, April 18, 2010

Johan (Bebas P94) Terbang, Norhisham & Muhd Ali Hinggap

Gambar: Ezam Mohd Nor bersama dengan Norhisham (tiga dari kiri) dan Muhd Ali Mokhtar (lima dari kiri). Turut hadir Azhari Shaari, Ketua Pemuda UMNO Bahagian Shah Alam (paling kiri)

Jika Johan Mohd Diah AJK Pemuda UMNO Bahagian Shah Alam memilih untuk menjadi calon bebas di PRK P94 Hulu Selangor, tetapi berlawanan pula dengan Norhisham Manaf (Ketua AMK Cabang Shah Alam) dan Muhd Ali Mokhtar (Timbalan Ketua AMK Cabang Shah Alam) yang bertindak keluar dari PKR yang berkuatkuasa serta merta. Berita awal dilaporkan di sini.

Ketika diajukan soalan oleh para wartawan, mereka belum memastikan haluan politik mereka buat masa ini. Walau bagaimana pun, dengan kehadiran Ezam Mohd Nor dan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Shah Alam di sidang akhbar tersebut, menguatkan spekulasi kemungkinan kedua-dua pemimpin AMK Cabang Shah Alam itu menyertai UMNO.

Jika keadaan ini terjadi bermakna "Satu Burung Terbang, Dua Burung Hinggap".

TERGEMPAR.!..Ketua & Timbalan AMK cabang Shah Alam keluar parti berkuat kuasa serta merta.!!

Mereka ialah Norisham Manaf-Ketua AMK cabang Shah Alam dan Muhd Ali Mokhtar-Timbalan AMK Shah Alam..Sidang akhbar telah dilangsungkan di Intekma Resort & Convention Centre..
Mereka meluahkan rasa tidak puas hati terhadap pemilihan Dato' Zaid Ibrahim sebagai calon PKR di Hulu Selangor..Bagi mereka Dato' Seri Anwar Ibrahim membelakangkan pengasas reformasi..Turut hadir dalam sidang akhbar tersebut Saudara Ezam Md Noor..