Saturday, February 6, 2010

Ezam Yang Berazam

Ezam Mohd Nor telah menyatakan keazamannya untuk memastikan DUN N46, Pelabuhan Klang yang kini diwakili oleh YB Badrul Hisham Abdullah (ADUN Bebas) dirampas semula oleh Barisan Nasional dalam pilihanraya yang akan datang. Perkara ini dinyatakan oleh beliau dalam majlis pelancaran Pejabat Perkhidmatan ADUN N46, di N0. 270, Persiaran Raja Muda Musa, Pelabuhan Klang.

Saya lihat majlis anjuran ADUN Bebas tersebut turut dihadiri oleh Ketua-Ketua Bahagian parti komponen BN. Dicelah-celah kehadiran tetamu di majlis tersebut, saya ternampak orang kuat AMK satu cabang PKR di Selangor. Apabila menyedari mata saya tertumpu kepada beliau, dengan tergesa-gesa beliau menghilangkan diri dari pandangan saya. Timbul tandatanya dibenak pemikiran saya, samada kehadiran orang kuat AMK itu bertujuan untuk mengorek rahsia atau berkira-kira untuk menyeberang seperti Badrul Hisham?

Apa yang pasti, seperti yang diumumkan oleh Ezam sendiri, beliau akan datang lagi ke Pelabuhan Klang dalam tempoh 2 minggu dari sekarang. Hari ini beliau hanya buka mukadimah dan pastinya selepas ini beliau akan habis-habisan bercerita mengenai pengalaman beliau. Saya menunggu episod seterusnya pada 21 Februari nanti, insyaallah.