Saturday, January 7, 2012

Lelaki Ini Bakal Calon BN Di Selangor?

Dalam menyebut senarai protokol VIP sebagai pembuka kata ucapan DS Najib Razak di Majlis Perjumpaan PM Bersama Warga Industri Selangor; salah seorang yang disebut, ialah Pengerusi Program berkenaan iaitu Dato' Elias Kadir (gambar atas). Bila disebut nama tersebut, saya lihat di pentas utama, DS Zin Mohamed dan Dato' Satim Diman yang saling duduk bersebelahan bertepuk tangan.

Apakah peranan Dato' Elias dalam UMNO dan BN Selangor?

Saya pernah menghadiri program UMNO Selangor dan beliau menjadi pengendali program. Cuma setakat itu sahaja.

Sebagai seorang yang terlibat dalam bidang transport (logistiks & perkapalan), saya mengenali beliau sebagai pernah menerajui Klang Port Management (pengendali urusan pelabuhan), yang sekarang dikenali sebagai Northport Corporation Bhd, setelah penggabungan dengan Klang Container Terminal.

Sekarang beliau ialah CEO Cargo Division KTMB.

Mungkinkah beliau antara yang bakal dinamakan sebagai calon BN di Selangor kelak?

Dr Mahathir Memang Nak Tengok Najib Menang

Meskipun bukan lagi berjawatan PM, Tun Dr Mahathir masih lagi punya aura yang mengancam.

Pagi tadi, di Perjumpaan PM Bersama Warga Industri Selangor beliau telah diberi penghormatan untuk berucap. Mungkin ada 2 sebab yang Tun M turut diberi peluang. Pertama, beliau merupakan "Bapa Perindustrian Malaysia" dan yang kedua beliau adalah penasihat Proton, yang menjadi tuan rumah perjumpaan tersebut.

Bila beliau tampil ke rostrum, maka berebut-rebutlah jurufoto, malah yang bukan amatur pun turut serta untuk mengambil foto beliau. Disamping itu, tepukan yang diterima begitu bergemuruh sekali.

Bagi saya perjumpaan ini adalah Rali BN. Ucapan Tun M, mahu pun PM lebih menjurus kepada sokongan terhadap BN. Malah logo BN terpampang di banner program berkenaan. Perkara yang lebih penting, Tun M mahu warga industri beri mandat kepada Najib.

Nyata yang bahang PRU13 semakin bertambah hangat.

Nurul Izah Beruniform RELA Menyelit Antara 30,000 Hadirin Dengar Ucapan Najib (Part 2)


Perjumpaan PM Bersama Warga Industri yang berlangsung di kilang Proton Shah Alam pagi tadi telah mendapat sambutan yang diluar jangkaan. Pihak penganjur hanya meletakkan sasaran kehadiran 20,000, tetapi pagi tadi pihak urusetia penganjur telah mengumumkan kehadiran mencecah 30,000 orang.

Perjumpaan ini adalah sebahagian daripada jadual lawatan 2 hari PM ke Selangor.

Pemain-pemain utama warga industri Selangor, duduk di pentas utama bersama PM dan beberapa orang menteri kabinet serta mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamed.

Petugas RELA bernama Izah
Nurul Izah Beruniform RELA Menyelit Antara 30,000 Hadirin Dengar Ucapan Najib

PM DS Najib Razak bakal tersenyum bangga sepanjang penerbangannya ke Afrika Selatan petang ini. Lawatan Najib ke Afrika Selatan adalah atas jemputan parti ANC (African National Congress).

Ada 2 sebab yang menjadikan Najib berbangga. Pertama ANC yang menjadi idola Anwar Ibrahim dalam menerapkan perjuangan membela mereka Nelson Mandela, telah menjemput Najib ke sambutan 100 tahun parti berkenaan.

Kedua, Najib bangga dengan kehadiran 30,000 warga industri Selangor ke majlis Pertemuan Warga Industri Bersama PM yang berlansung di Proton Shah Alam pagi tadi.

Di atas menyelit Nurul Izah yang beruniform RELA dicelah puluhan ribu warga industri yang hadir utuk mendengar amanat Najib.

Lagi gambar-gambar sekitar perjumpaan akan menyusul sebentar lagi.

Musa Sheikh Fadzir & Aziz Sheikh Fadzir, Tolong Sahkan Statement Abang Kamu!


Kekasih Anwar Buka Zip Pesuruhjaya PAS Selangor

Apa lagi bentuk ayat yang harus diungkap oleh Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Rani Osman selain dari memberi komitmen untuk menurunkan ahli-ahli PAS ke mahkamah tinggi pada 9 Januari nanti.

Perhatikan gambar atas, Dr Rani berseorangan dihurung oleh pemimpin-pemimpin PKR tanpa sebarang kelibat pun pemimpin PAS bersamanya.

Jadi ayat paling sesuai dengan keadaan ini ialah seperti dalam video di bawah:-

Friday, January 6, 2012

Hadi Awang Serba Salah - Pilih Berdepan Berlawan Pedang, Pilih Membelakang KenaSondol

Sukar bagi Hadi Awang untuk memilih antara Dr Hasan Ali dengan Dr Rani Osman. Baginya jalan terbaik ialah berkecuali (?)

“Saya akan hadir (di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur) tetapi hanya untuk lihat (perkembangan kes Datuk Seri Anwar Ibrahim) di mahkamah (pada 9 Januari ini). (Sama ada) beliau (Anwar) kena hukum atau dibebaskan atau apa.

“Saya juga tidak galak atau cegah ahli sertai perhimpunan. Ia terserah kepada ahli buat keputusan sendiri,” [Sinar Harian]

VC Sahol Hamid Tidak Sehebat Ibrahim Shah Dalam Tangani Karenah Politik Siswa?

Menurut pemerhatian dikalangan warga UiTM sendiri, Naib Canselor Dato' Prof Dr Sahol Hamid tidaklah sehebat mantan VC Tan Sri Prof Dr Ibrahim Abu Shah dalam menangai karenah siswa pro pembangkang di UiTM.
Meskipun di atas, adalah contoh ucapan taniah kepada Sahol Hamid berhubung dengan laporan polis dan penafian MOU UiTM dengan Kerajaan Selangor, namun bukanlah satu langkah pencegahan. [Laporan klik SINI]

Sumber dikalangan warga UiTM itu menambah, meskipun dulu mungkin dalam banyak perkara beliau bercanggah dengan mantan VC, tapi bab mempertahan kerajaan Ibrahim Abu Shah lebih ke depan.

Betulkah pandangan tersebut?

Bangunan UMNO Kedah Disimbah Cat - Mari Tindak Balas Pada Bangunan PKR!


ALOR SETAR 6 Jan. - Beberapa bangunan milik UMNO Kedah disembur cat dan kata-kata nista terhadap parti itu menjelang keputusan mahkamah pada Isnin ini berhubung kes liwat melibatkan ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Turut menjadi mangsa ialah kenderaan orang awam serta bas yang disembur cat warna hitam dengan perkataan “Bebaskan Anwar” dan “Gerakan 901”. Bangunan Tunku di sini yang menempatkan pejabat Badan Perhubungan UMNO Kedah, Lembaga Kemajuan Wilayah Kedah dan Bank CIMB, disembur perkataan memburukkan UMNO, Barisan Nasional dan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak serta isteri, Datin Seri Rosmah Mansor. [Bernama/Utusan]

Kes Berita Tipu MOU Kerajaan PR Selangor - UiTM - Repot Polis Dibuat Sebentar Tadi

Laporan berhubung kononnya MOU telah ditandatangani oleh rejim Khalid Ibrahim dengan UiTM sebenarnya adalah palsu.

Sebaliknya ia lebih kepada persefahaman Xavier dengan Khalid ISmath yang tinggal di kawasan DUN yang diwakilinya, Seri Andalas.

Sumber dari UiTM memaklumkan, satu aduan polis telah dibuat sebentar tadi di Shah Alam diatas laporan fitnah tersebut. Sumber berkenaan turut menyebut bahawa KAMI bukan satu persatuan yang diiktiraf di universiti berkenaan.

Difahamkan Dr Hanafiah telah membuat aduan polis bagi pihak UiTM.

Khalid Ibrahim Turunkan Fungsi DO Petaling Jadi Jaga Hal Ehwal Sungai?

Blog Sel13 melaporkan DO Petaling Dato' Zul diberi tekanan oleh MB Selangor ekoran keengganan DO Petaling untuk menyerahkan lot-lot tanah yang digazetkan untuk pembinaan sekolah kerajaan (tapi belum dibangunkan) kepada sekolah Cina. [Laporan klik SINI]

Kini timbul cakap-cakap mengatakan yang DO berkenaan telah diarahkan sekadar berfungsi menjaga sungai-sungai di Selangor.

Kalau kes DO Petaling menjadi teladan, tidak mustahil pula nasib yang sama akan berlaku kepada DO Klang Dato' Bakhtiar. Di Klang pula, hangat diperkatakan yang kononnya Ronnie Liu dan Teresa Kok telah mengarahkan tanah milik Yayasan Selangor (yang difahamkan di tebing Sungai Klang) dibangunkan sebagai pusat kebudayaan Cina. [Laporan klik SINI]

Kalau DO Klang juga berkeras seperti DO Petaling, yang pasti beliau juga akan menerima nasib yang sama.

"Saya Nasihatkan Anak-Anak Saya, Jangan Tunjuk Sokongan Pada Anwar," - Dr Hasan Ali


"Saya tidak akan hadir dan saya nasihatkan anak-anak saya dan para mahasiswa khususnya supaya tidak hadir dan berikan tumpuan pada peperiksaan akhir supaya menjadi generasi pelapis yang lebih gemilang,” - Dr Hasan Ali

Thursday, January 5, 2012

Tahukah Anda Bahawa Ahmad Syukri Che Abdul Razab (Keldai Anwar) Adalah Penyanyi Nasyid Yang Gagal?

Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam politik dan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan."Inilah Hasil 40 Tahun AUKU Memperbodohkan Mahasiswa" - Ahmad Syukri Che Ab Razab

Berikut ialah wajah-wajah ceria graduan yang cerdik meskipun dibelengu AUKU ketika mereka belajar.

AUKU tidak menghalang mereka untuk berbangga menjadi penerima Anugerah Diraja

UIAM
UKM
UUM
UPM

Berikut pula ialah mereka yang telah gagal kerana secara psikologinya menganggap AUKU memperbodohkan mereka dan kesannya, mereka betul-betul jadi bodoh dan gagal. (Dipetik dari blog Double Y)


Nama : Shazni Munir Bin Mohd Ithnin
Umur : 25 tahun

Bekas pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains Gunaan dengan Pengajian Islam, Universiti Malaya. Ditamatkan pengajian kerana pencapaian kurang memuaskan (CGPA bawah 2.0)


Nama : Ahmad Syukri Bin Kamaruddin
Umur : 22 tahun

Bekas pelajar Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Tidak menghabiskan pengajian kerana terlalu sibuk berpolitik dan pencapaian akademiknya kurang memuaskan.
Kini bekerja sebagai pegawai khas Ahli Parlimen Subang R. Sivarasa

Nama : Ahmad Syukri Che Ab Razab
Umur : 27 tahun

Bekas pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS). Diberhentikan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan. Meneruskan pengajian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS). Namun tidak menghabiskan pengajian kerana aktif dalam politik dan kerana pencapaian akademik kurang memuaskan.

Najib Akan Bagi Kata Dua Pada Rozali Ismai (CEO Syabas) Di Gedangasa?

Hujung minggu ini, Najib bakal kembali ke Selangor. Antara lokasi yang bakal dikunjungi ialah Felda Gedangsa, iaitu gugusan Felda tempat asal Rozali Ismail.

Rozali, kebelakang ini diselubungi kontroversi, dengan desas desus dikatakan sebagai sedang melobi kerusi MB Selangor. Tidak kurang juga dengan desas desus sebagai antara anak Felda yang menentang penyenaraian FGV.

Namun kehadiran Najib di Gedangsa bukan nak jumpa Rozali.

Berbalik kepada kesibukan hujung minggu Najib yang bakal dihabiskan di Selangor, selain dari kesungguhan Najib menawan Selangor, ia juga mungkin untuk pusingan akhir pertemuannya dengan pelbagai komuniti di Selangor.

Disamping lawatan ke Gedangsa, pertemuan Najib dengan 20,000 warga industri Selangor akan berlangsung di Shah Alam. Dilihat dari segi sasaran kehadiran perjumpaan, nyata ia bukan sedikit. Pastinya, ia bukan khusus untuk pengundi di Selangor, malah ia merangkumi pengundi-pengundi yang bakal balik mengundi di kampung masing-masing.

Dipihak PR jangan cuba pandang ringan terhadap impak perjumpaan tersebut.

Pertemuan demi pertemuan dengan pelbagai komuniti ini, adalah petanda parlimen akan dibubarkan dalam tempoh terdekat.

Berikut, aturcara Najib di Selangor yang dipetik dari BERNAMA;
Najib Dijangka Temui 20,000 Warga Industri Di Selangor, Jumaat Ini

SHAH ALAM, 4 Jan (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dijangka bertemu kira-kira 20,000 warga industri di semua sektor pada 7 Jan ini di Pusat Kecemerlangan Proton dekat sini sempena program Nurani Rakyat di Selangor selama dua hari bermula Jumaat.

Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Selangor Datuk Seri Mohd Zin Mohamed berkata Perdana Menteri akan meluangkan masa bertemu dengan warga industri dalam di Selangor serta meluangkan masa makan tengah hari pada program anjuran Proton.

Beliau berkata dua buah kereta sumbangan Proton bakal diberikan dalam cabutan bertuah yang akan disampaikan oleh Perdana Menteri.

"Datuk Seri Najib akan memulakan kunjungan beliau kali ini di Hulu Selangor Jumaat ini bersama warga Felda Gedangsa dan sembahyang Jumaat di Masjid Pekan Kuala Kubu Bharu dan makan tengah hari bersama rakyat dan pemimpin di empat Parlimen iaitu Hulu Langat, Sabak Bernam, Sungai Besar dan Tanjung Karang," katanya kepada pemberita di sini, Rabu.

Mohd Zin berkata Perdana Menteri juga akan melancarkan Majlis Komuniti 1Malaysia peringkat kebangsaan di Bukit Sentosa pada hari yang sama.

Beliau berkata Najib juga akan mengadakan perjumpaan dengan 2,500 pegawai dan kakitangan agensi persekutuan di Pusat Konvensyen Shah Alam (SACC) di sini, pada sebelah pagi, Sabtu ini.

-- BERNAMA

Wednesday, January 4, 2012

Siswa Yang Terjerit-jerit Dalam Video PDRM Dibawah Sebenarnya Anak Bekas Calon & YDP PAS!

NAMA: KHALID ISMATH
ASAL: KLANG SELANGOR
TEMPAT BELAJAR: UITM SHAH ALAM (PENGAJIAN UNDANG-UNDANG)
NO TEL: 013 - 3734003


Dalam video di atas Khalid Ismath adalah salah seorang yang berkata, "Jika hari ini saudara-saudara, kerajaan UMNO/BN berlaku begini seperti demikian, kita tidak akan teragak-agak untuk menolak kerajaan UMNO dan berkempen menjatuhkan UMNO, saudara-saudara".

Macamlah kita tak tahu dia ni anak siapa? Jangan menyamar kononnya dulu menyokong UMNO, kini beralih angin, atau dulu atas pagar sekarang memihak kepada pembangkang.


Pada PRU 1986, bapa Khalid Ismath bertanding atas tiket PAS di DUN Shahbandaraya (kini dikenali DUN Seri Andalas).

Di atas pula adalah bukti bapanya pernah menjawat jawatan YDP PAS Kawasan Klang


Sementara di atas pula, Ismath Habib Mohamad (bapa Khalid) mencuba nasib untuk bertanding jawatan Timbalan YDP PAS Kawasan Klang, setelah ditolak sebagai YDP.

Kalau dah bapanya totok PAS, anak pun apa kurangnya!

Bravo! Sekupangdua Dapat Sokongan DAP Cawangan Taman Greenwood, Ipoh


Bravo Sekupangdua!

DAP Cawangan Greenwood Ipoh bersekongkol dengan Sekupangdua.
KUALA LUMPUR 4 Jan. - Jawatankuasa Disiplin DAP akan menjalankan siasatan berhubung dakwaan kononnya setiausaha DAP Perak, Nga Kor Ming telah menyalahguna kuasanya semasa menjadi anggota exco kerajaan negeri ketika negeri itu diperintah oleh pakatan DAP-PKR-Pas pada 2008.
Pengerusi jawatankuasa, Tan Kok Wai memberitahu, satu aduan telah dibuat kepada jawatankuasa itu oleh cawangan DAP di Greenwood, Ipoh. [Bernama/Utusan]

Kemelut Dalam Pakatan Rakyat Selangor : Dr Syed Husin Ali Beritahu MB Selangor Ramai Penyamun PR Yang Perlu Dipotong Tangan!


MB Selangor mengakui bahawa kedudukannya memang terancam.

Di bawah ialah petikan dari temubual Selangorkini (3/1/2012) dengan beliau.


Kalau diteliti ungkapan kata-kata bekas Timbalan Presiden PKR Senator Dr Syed Ali, seolah-olah ramai penyamun dalam PKR yang perlu dipotong tangannya (?).

"TEMAN JUGAK NAK BAGI DIA 48 JAM MULAI PUKUL TIGA HARI INI UNTUK BELIAU MENARIK BALIK KENYATAAN BELIAU ATAU TEMAN AKAN SAMAN DIA BALIK" - sekupangdua


Baru anak jantan.


Kalau tak cukup sekupang dua untuk genapkan RM10 juta, berjuta orang boleh bagi!

Kalaulah Anwar Ada Di Tempat Kejadian Gerenti Tharmalingam Tidak Ke Penjara

Walau pun aku benci Anwar dari segi pegangan politik, tapi aku yakin kalau dia berada ditempat kejadian dia akan negotiate pemilik toko supaya lepaskan Tharmalingam.

Ini bukan mempersenda, malah kalau aku ada kat situ, aku pun akan bayar harga seluar dalam yang Tharmalingam curi.

Apa tah lagi Anwar yang lebih hartawan dan dermawan, sedangkan pembantunya dia boleh hadiahkan spender, inikan pula orang susah seperti Tharmalingam.

Kesempitan hidup kadang-kadang mendorong manusia untuk mencuri.

Tuesday, January 3, 2012

Ku Li Arahkan Aspan Alias & Arif Sabri Masuk DAP?


Saya melihat kemasukan Apan Alias dan Arif Sabri dua orang bekas bukan semata-mata untuk mengintai peluang demi kepentingan peribadi masing-masing. Malah saya melihat lebih dari itu.

Bagi kebanyakan blogger pembangkang hanya highlight tentang kemasukan Arif Sabri, yang dikatakan bekas ADUN BN di Pahang dan bekas Ketua Penerangan UMNO Bahagian Pekan, iaitu bahagian UMNO yang diketuai oleh PM DS Najib Razak. Oleh yang demikian, mereka spin penyertaan Arif sebagai penghijrahan orang kuat Najib ke parti DAP.

Terus terang saya katakan bahawa saya tidak begitu mengenali Arif, kecuali membaca artikel-artikel yang saya lihat lebih cenderung memihak kepada Ku Li.

Mungkin ramai yang tidak mengetahui siapa pula Aspan Alias? Aspan sebenarnya merupakan orang yang kuat memuja Ku Li. Beliau merupakan antara ahli jawatan kuasa tertinggi parti Semangat 46.

Bila Semangat 46 dibubarkan dan bergabung dengan UMNO, beliau turut mengikuti Ku Li dan saya pernah nampak kelibat Aspan menjadi perwakilan UMNO Kuala Pilah.

Berdasarkan sejarah politik Aspan dan mungkin juga Sabri, pada hemat saya kemasukan mereka kedalam DAP tidak lain adalah satu rencana halus, untuk meletakkan Ku Li sebagai pengganti Anwar Ibrahim untuk mengetuai Pakatan Rakyat.

Ku Li telah mempersiapkan platformnya melalui Angkatan Amanah Merdeka (AMANAH), malah fasal 22,perlembagaannya menyebut bahawa fungsi pertubuhan AMANAH boleh dipinda hanya sekadar di mesyuarat Majlis Pusat. [Klik SINI untuk lebih terperinci].

Seperkara lagi, Aspan berkemungkinan besar berdepan dengan musibah dengan penyertaannya ke DAP. [Klik SINI untuk membaca pesanan arwah ibu Aspan]

Sementara itu, pendokong kuat Ku Li di dalam PAS ialah YDP PAS Kawasan Kota Raja Jaafar Shamsudin. Beliau adalah bekas Ketua Semangat 46 Klang dan antara yang aktif dalam Semangat 46 Selangor, disamping Haji Suhaimi Kamarudin suatu ketika dulu.

Kita tunggu penafian dari Ku Li yang beliau tidak terlibat.

Najib Pun Ada Kes Untuk Saman Nga Kor Ming RM10 Juta


Dalam video di atas bukan main lagi Nga Kor Ming mengatakan Najib perampas kuasa dan perompak rakyat.

Pernahkah Najib kata nak saman RM10 juta?

IPOH: Perak DAP secretary Nga Kor Ming has filed a RM10mil suit against blogger Ahmad Sofian Yahya over the latter's posting in a blog.

He filed the suit at the High Court registry here Tuesday, accompanied by lawyers Leong Cheok Keng, Augustine Anthony, Nga Hock Chek and supporters.

Nga had given blogger Ahmad Sofian Yahya 48 hours to retract his posting on the allegation which appeared on www.sekupangduas.blogspot.com. [The Star]

Anak Meracau Di Jalanan Bila Bapa Hilang Jawatan YDP PAS Kawasan Dan Dapat 46 Undi Pula Untuk Jawatan Timbalan YDP

Dulu, bapa budak berjanggut dalam gambar di atas merupakan YDP PAS Kawasan Klang.

Tapi sekarang bapanya tidak lagi diterima oleh PAS Kawasan Klang.

Tambah malang, ketika pemilihan 2009, bapannya mencuba nasib bertanding jawatan lebih rendah iatu Timbalan YDP dan sekali gagal dan cuma dapat 46 undi.

Si anak pula, kebelakangan ini kelihatan banyak meracau di jalanan. Baca kisah si anak di SINI.

Demi Mengelak Layak Menerima BR1M, Badrul Amin Bahron Buat Kerja Sambilan Sebagai Peragawan 'Songkok Bugis'

Agaknya, bila Ustaz Badrul Amin menjadi Pengarah Penerangan Selangor, perkara pertama yang difikirkanya ialah cari makan. Dek kerana berfikir demikian, maka prestasi tidaklah sebaik yang diinginkan, samada oleh MB Khalid Ibrahim, Pengerusi PKR Selangor Azmin Ali dan juga Penasihat Ekonomi Selangor Anwar Ibrahim.
Kegagalan Karnival Mega Selangor Bumper 2011-2012 yang mana Barul Amin turut terlibat melalui Urusetia Unit Penerangan, adalah contoh yang amat jelas betapa tidak kompetennya beliau dalam menggerakkan saraf PR di Selangor.

Berbeza dengan Karnival Sayangi Selangor yang berlansung hampir serentak dengan karnival anjuran kerajaan negeri Selangor, Karnival Sayangi Selangor adalah lebih berani dengan menampilkan logo BN.

Dengan penampilan logo BN dan dituruti sambutan yang lebih menggalakkan berbanding Karnival Mega Selangor, maka dengan sendiri dapatlah dinilaikan bahawa BN kini lebih mendapat perhatian di Selangor.

Meskipun Badrul Amin mempunyai ruang yang luas menguasai pentas ceramah di Karnival Mega Selangor, namun dalam fokus untuk Kempen Bebaskan Anwar 901 amat kurang sama sekali.

Sebaliknya, Badrul Amin lebih meletakkan dirinya sebagai model yang memperagakan 'Songkok Bugis'. Beliau tanpa segan silu membuat promosi keatas songkok bugis yang dipakainya, malah mengumumkan kewujudan gerai songkok Bugis di Karnival Mega Selangor dan meminta pengunjung membeli songkok berkenaan.

Kalau berdasarkan maklumat yang ditulis oleh pembaca blog MIK di atas, mengesahkan bahawa Badrul Amin adalah berketurunan Bugis. Jadi tidak hairanlah, promosi songkok Bugis ini dibuat oleh beliau.

Namun begitu, timbul persoalan apakah Khalid Ibrahim membayar gaji yang rendah kepada Badru Amin sebagai Pengarah Penerangan Selangor dan layak menerima skim BR1M? Jika tidak masakan Badrul Amin melakukan kerja part time sebagai 'Peragawan Songkok Bugis'!