Thursday, December 12, 2013

YB DAP Sekinchan Lebih Rela Kena Penampar Noh Omar Dari Kena Penampar Lanun YB 'T'


Sebelum ini YB DAP Sekinchan Ng Suee Lim sanggup buat apa sahaja untuk pengusaha burung walet, waimah kalau ditampar oleh bekas Menteri Pertaniah DS Noh Omar.


Namun hari ini, Ng Suee Lim tidak pula sanggup untuk jadi 'juara' sekali lagi untuk membantu pengusaha burung walet yang berpiket di depan bangunan pentadbiran Selangor.


Dengan peraturan baru yang dinisiatifkan oleh Lanun YB T, bermakna orang-orang DAP di kawasan bandar sudah tidak sanggup berkongsi kediaman dengan burung walet.

Oleh itu mereka minta Lanun YB T untuk pindahkan sarang burung walet ke kawasan-kawasan kampung, yang semula jadi didiami oleh orang-orang Melayu.

Siapa Lanun YB T yang dimaksudkan oleh pengusaha burung walet?


Jangan-jangan Teng Chang Khim kot?

Siapa Pesaing Anwar Untuk Gelaran 'Lizard King' Di Pulau Pinang?


Selama ini kita cuma tahu Anwar Ibrahim punya kemahiran bagai punya lidah bercabang, sering memutar kata-kata dan selayaknya dengan gelaran 'Raja Biawak'.

Kalau tidak membaca artikel di Free Malaysia Today, mungkin kita tidak tahu yang Anwar punya pesaing untuk gelaran 'Raja Biawak' di negara ini.

Kebetulan, kedua-dua mereka berasal dari Pulau Pinang, malahan masing-masing pernah ditahan oleh pihak berkuasa pada tahun yang hampir sama iaitu 1998 dan 2008 (pesaing Anwar ditahan kali kedua pada 2010).

Baca seterusnya SINI dan tonton video di bawah;