Saturday, November 5, 2011

Apa Sudah Jadi? Ketua AMK Ranting Didakwa Memalukan Anwar Ibrahim

Kalau diamati komen-komen di atas, seperti ada masalah dalam AMK Cabang Klang. Dia orang tak perasankah, yang video di atas turut di'tag' kepada Khalid Ibrahim?

Seperkara lagi, program Sinar FM dan Fumakila dan PKR (Penyelaras DUN N46 Pelabuhan Klang), sekadar tumpang semangkuk.

Di bawah adalah banner rasmi program. Tak sebut pun Penyelaras DUN N46.

Penyelaras DUN Pakatan Rakyat Selangor Jadi Bahan Ketawa Bila Beri Sumbangan 0 Ekor Lembu Kepada Masjid Di Kawasannya

Seorang tok demang a.k.a Penyelaras DUN Pakatan Rakyat Selangor telah menghubungi Nazir sebuah masjid di kawasanya akan kehadiran untuk menunaikan Solat Sunat Aidil Adha. Bukan itu sahaja, tok demang berkenaan telah mengarah Pegawai Penyelaras Masjid Daerah untuk menyampaikan khutbah aidil adha dimasjid berkenaan.

Hasrat tok demang berkenaan telah disampaikan oleh Nazir melalui mesyuarat khas ibadah korban masjid berkenaan.

Namun, maklum balas dari ahli jawatan kuasa nampaknya tidak bersetuju. Tidak bersetuju itu bukanlah bermakna tidak mengizinkan tok demang menunaikan solat hajat disitu, tetapi tidak bersetuju dengan khatib yang dipilih.

AJK yang tidak bersetuju tersebut memberikan alasan bahawa menjadi kebiasaan bagi anak-anak kariah akan menyambut khatib (biasanya Imam I) turun dari mimbar dan saling bersalaman sesama jemaah yang hadir pada Aidil Adha dan Aidil Fitri. Jadi, bagi AJK berkenaan adalah janggal untuk menyambut selain dari Imam tempatan.

Tambah melucukan apabila AJK berkenaan menyoal, rasanya Pegawai Tadbir Agama pun gerenti balik kampung, masakan Pegawai Penyelaras Masjid tak mahu balik kampung?

Dalam hal ini, sebenarnya bukanlah bermaksud Jawatan Kuasa Masjid berkenaan menolak Pegawai Penyelaras Masjid berkenaan, cuma logiknya berilah peluang kepada anak-anak kariah meraikan Imamnya di Aidil Adha yang sememangnya telah menjadi tradisi di masjid itu.

Seperkara lagi yang menjadi soalan cepumas dari AJK kepada Nazir, berapa ekor lembu yang ditumbangkan oleh tok demang? Maka Nazir pun menjawab 0 ekor, lantas menimbulkan gelak besar dikalangan AJK yang hadir.

Kesian Nazir, bila keadaan tersepit dalam menunaikan hajat tok demang dengan bangkangan dikalangan jawatan kuasanya. Dengan serius beliau membalas, "Kau orang bolehlah ketawa dalam bilik mesyuarat ni, tapi aku yang sorang-sorang nak menjawab kat sana nanti!"

Anak Khalid Ibrahim Bernikah Pada 3/11/11?

Friday, November 4, 2011

DAP Bawa Amoy Dari China Untuk Hilangkan Identiti Klang Sebagai Bandar Diraja?

Amoy adalah sebutan dialek Hokkien bagi sebagai Xiamen sebuah bandar di China. Mengikut laporan Selangorkini, Bandar Diraja Klang telah memeterai perjanjian strategik dengan bandar tersebut.

Adakah ini satu idea yang baik untuk Klang yang bergelar Bandar Diraja?

Thursday, November 3, 2011

Tu Dia!!! Ketua Dewan Muslimat PAS Buat Pendirian Tidak Bersetujui Aktiviti Diluar Tabii

Bukan sahaja Ketua Dewan Ulamak PAS TG Nik Aziz Mat sahaja tidak bersetuju dengan Seksualiti Merdeka 2011, malahan Ketua Dewan Muslimat PAS Siti Zailah Mohd Yusof juga membuat pendirian yang serupa.

Confirm mereka tidak suka orang meliwat!

Pas bantah penganjuran Program Seksualiti Merdeka 2011

03/11/2011 6:45pm

KUALA LUMPUR 3 Nov. – Dewan Muslimat Pas hari ini membantah sekeras-kerasnya Program Seksualiti Merdeka 2011 yang dianjurkan bagi mendapatkan hak kebebasan individu dalam isu pergaulan seksual di dalam negara.

Ketua Dewan Muslimat Pas, Siti Zailah Mohd Yusof berkata, program yang bertujuan untuk menghalalkan hubungan sejenis di negara ini tidak patut diadakan.

"Walaupun kita mahukan kebebasan untuk berhimpun, perlu ada garis panduan yang tidak melampaui tabii di negara yang agama rasminya adalah agama Islam,” katanya ketika ditemui pemberita di lobi Parlimen hari ini. [Bernama/Utusan]

Dan Akhirnya Nik Aziz Terpaksa Akui Tindakan Mesti Diambil Keatas Ambiga

TERKINI 6.20pm - Polis haramkan sebarang aktiviti Seksualiti Merdeka 2011

Polis haramkan aktiviti Seksualiti Merdeka


2011/11/03

KUALA LUMPUR: Polis mengharamkan serta merta segala aktiviti Seksualiti Merdeka 2011 yang mempromosikan hubungan sejenis, berikutan kebimbangan dan rasa kurang senang pelbagai pihak.

Sehubungan itu, Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Sri Khalid Abu Bakar, mengarahkan penganjur berkenaan supaya menghentikannya serta merta program itu atau berdepan tindakan tegas polis.
Beliau berkata, polis sudah membuka kertas siasatan berhubung penganjuran program berkenaan dan akan memanggil semua penganjur termasuk bekas Presiden Majlis Peguam, Datuk S Ambiga, memberi keterangan secepat mungkin. [Berita Harian]
*********************************************************************

Dalam berkawan kena berpilih. Jangan anggap semua yang menentang UMNO, sedia menerima Islam.

Akhirnya, Nik Aziz mula sedar dengan kelicikan politik rakan sendiri yang memperdayakan PAS.
KOTA BHARU 3 Nov. – Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menggesa kerajaan supaya mengambil tindakan tegas terhadap penganjur program Seksualiti Merdeka termasuk Pengerusi Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih), Datuk S. Ambiga sekiranya terlibat sama. [Utusan]

Perghhhh.... Menakjubkan!!! Anwar Ibrahim Dibawa Terbang Dengan Jet Pejuang Israel Ke Jakarta

Blog MIM mempersoalkan bagaimana Ketua Pembangkang DS Anwar Ibrahim, amat pantas pergerakannya dari Jeddah ke Jakarta.

Apakah Anwar menggunakan khidmat jet pejuang Israel untuk ke Jakarta?
6. Persoalan besarnya sekarang ialah jika Anwar Ibrahim berucap di persidangan antarabangsa di Arab Saudi seperti dinyatakan di dalam blog beliau,

a. Jika persidangan di Jakarta disertakan dengan foto dan teks ucapan, kenapakah foto dan ucapan 'persidangan antarabangsa' yang didakwa di Arab Saudi, tidak disertakan juga? Why ?

b. Bagaimanakah Anwar Ibrahim boleh berada di Jakarta di dalam kesingkatan masa?

7. Ok, Tentu ada pembaca atau pun pengkritik tetap blog ini berhujah tentang diskrepensi time zone di antara Arab Saudi dan Jakarta yang berbeza 4 jam.

Baca selanjutnya kekantolan Anwar yang terlampau banyak gelembong di [Blog MIM].

Nalla Kena Reject Oleh Kebanyakan Blogger Pro-Kerajaan

Kesian juga aku tengok Dato' K.S Nallakarupan bila disambut dengan kritikan oleh kebanyakan sahabat blogger diatas perlantikan sebagai Senator.

Bak dalam mencaturkan kedudukan tutup botol dalam permainan dam aji. Kadang-kadang kita terpaksa mengorbankan 3 aji milik kita sekali gus, dalam memerangkap lawan, walhal kita hanya dapat makan hanya 1 aji pihak lawan. Namun, kematian 1 aji pihak lawan itu, boleh membuatkan lawan kita bergerak tanpa sebarang advantage.

Begitulah Nalla dalam realiti politik di Malaysia hari ini. Memang diakui yang dia tidaklah sehebat mana, tapi kelebihannya ialah mengetahui banyak cerita dalam kain Anwar. Dia sudah berpatah arang dengan Anwar, jadi apa salahnya Najib bagi peluang kepada Nalla.

Samada suka atau tidak, hakikatnya mungkin Najib nak bagi sedikit muka pada Nalla. Bayangkan kalau Nalla dijemput berceramah dalam pilihanraya kecil contohnya, kan kurang manis kalau pengerusi majlis menyebut "Sekarang tibalah pula giliran Dato' Nallakarupan, bekas pembekal ayam kepada Anwar Ibrahim untuk memberikan ceramahnya ......................".

Sebaliknya, kalau dijemput Nalla berceramah maka kata aluan pengerusi bakal berbunyi "Maka dengan ini dipersilakan YB Senator Dato' Nallakarupan ...............", baru ada kelas sikit kot?

Memang aku bersetuju bahawa dalam kita berblog, perkara betul kita kata betul dan perkara yang salah kita tetap kata salah. Tapi dalam game antara Najib dengan Anwar ini, nampak bahawa kali ni Najib nak kacip habis Anwar. Itu sebab serangan-serangan banyak dari kalangan bekas sahabat-sahabat Anwar. So, harap-harap sangat jangan diganggu permainan ini.

Seperkara lagi, samada sedar atau tidak dari senarai top 20 blog pro BN yang dikeluarkan oleh Parpukari [klik SINI] ada terselit mereka yang pernah bersama pembangkang. Aku tidak pernah mempertikaikan mereka, sebaliknya dengan penuh yakin terhadap blogger-blogger berkenaan yang sepandangan dan sepengalaman dengan Nalla, malah mereka telah melihat kemungkaran-kemungkaran Anwar dan merasakan Anwar tidak layak menjadi PM. Maka dengan itu, ia perlu disokong.

Pandangan aku ini bukan atas simpati kepada Nalla, tapi atas realiti politik. Realitinya, perut Anwar perlu disenakkan dan biarkan dia terpaksa berulang alik ke jamban, hingga tak punya masa menyerang.

Aku akui pandangan ini mungkin ada cacatnya kerana aku pun bukan hebat sangat berpolitik. Kalau hebat sangat, tentu aku pun dah jadi orang kanan Najib. Namun, disebalik kecacatan pandangan aku, takkan tak ada yang baiknya kot?

Wednesday, November 2, 2011

Bila Tuan Ibrahim & Karpal Singh Saling Sentap Menyentap Janggut Dalam Soal Hudud, Akhirnya Anwar Ibrahim Yang Disindir

Imej dipetik dari Malaysiakini

Nampaknya Ketua Penerangan PAS Tuan Ibrahim Tuan Man membedal Presiden MCA DS Chua Soi Lek dalam soal hudud.

Imej dipetik dari Malaysiakini

Dalam pada itu, Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh juga ada membuat kenyataan yang tidak kurang menyinggung perasaan. Namun tiada pula sebarang reaksi dari Tuan Ibrahim dalam menempelak Pengerusi DAP itu.

Tak mengapalah, kita anggap sahajalah bahawa bedalan Tuan Ibrahim terhadap Chua Soi Lek sebagai jamak dan sindiran terhadap Karpal.

Jika diteliti betul-betul kenyataan Karpal, seakan-akan mempunyai makna yang amat tersirat;
Walaupun standard pembuktian bagi undang-undang jenayah adalah "tanpa sebarang keraguan yang munasabah", undang-undang hudud adalah berdasarkan "kepastian", katanya.

"Sebagai contoh, empat orang saksi Islam cukup syarat diperlukan untuk membuktikan kes-kes zina mengikut undang-undang hudud. Ini adalah mustahil dan tidak sesuai untuk negara ini," kata Karpal, pada sidang akhbar di Pulau Pinang, semalam.

"Ia akan menjadi mustahil untuk membuat dakwaan. Penjenayah akan bebas kerana adalah mustahil bagi pihak pendakwa membuktikan kes kerana mememerlukan empat saksi beragama Islam yang cukup syaratnya. [Malaysiakini]
Mungkin kebetulan, tetapi itulah realitinya apabila anakguam Karpal, DS Anwar Ibrahim yang diwakilinya dalam kes liwat Saiful Bukhari Azlan, telah turut memohon tuntutan qazaf dan dibicarakan di Mahkamah Syariah.

Apakah Karpal bersetuju bahawa itu adalah percubaan Anwar untuk dibebaskan dari tuduhan lewat, atau kenyataan Karpal itu dibuat secara tidak sengaja?

Dalam perkembangan yang sama, Malaysiakini melaporkan kumpulan yang mendakwa sebagai NGO, Jingga 13 yang diketuai oleh Ketua Koordinatornya, Fariz Musa telah mengadakan perhimpunan untuk menyerahkan memorandum ekoran kenyataan Chua Soi Lek.

Meskipun berlindung disebalik NGO, hakikatnya Fariz Musa memegang jawatan Timbalan Pengarah Jabatan Latihan dan Komunikasi Selangor yang berfungsi sebagai jentera propaganda regim MB Selangor TS Khalid Ibrahim.

Sekali lagi dipersoalkan, mengapa Jingga 13 tidak pula menghantar memorandum kepada Karpal Singh.

Menariknya dipihak Chua Soi Lek, beliau telah menerima memorandum tersebut secara gentleman, melalui Setiausaha Akhbar Presiden MCA Gian Say Khoon.

Apa pun, tampak Soi Lek lebih berani dari Anwar walau masing-masing punya VCD dipasaran!

Anak Najib Disahkan Berbelanja Perth?

Milo Suam telah membuktikan yang dia betul........ Memang betul-betul kaki belit.

Berikut keputusan ujian yang telah saya jalankan terhadap dakwaan Milo Suam


Saya telah mengambil frasa yang berada dalam kotak merah di atas untuk membuat carian di enjin carian The West Australian.

Hasil carian ditunjukkan dalam imej di atas.

Ujian kedua pula saya telah mengguna frasa yang ditanda dengan garisan merah untuk dimasukkan ke enjin carian The West Australian.


Kali ni sah Milo Suam telah terkantoi dan berbohong.

Apa Kes Lagi?? Raba Bontotlah Pulak!!


Anwar Ibrahim dikatakan suka menunggang kuda. [Klik AIDC]

Tapi elok juga dia tidak tahu betapa seronoknya bermain bola sepak. Saksikan aksi meraba dalam video di bawah.


Kredit kepada blog Anak Merdeka, yang lebih awal siarkan video di atas.

Video Penyamun Tetak Pekedai Runcit Di Bandar Mahkota Cheras

Najib Pun Dah Macam Nik Aziz, Mahu Jadi Wali?

Sajak dalam kartun Zunar yang barangkali ditujukan kepada Nik Aziz

Nik Aziz kalau dikhalayak ramai makan nasi bungkus

Isteri pun tak makan guna pinggan kertas

Makan dengan isteri tetap jaga standard

5-Star

Suite Room