Saturday, May 12, 2012

Janji Anwar Kalau Dapat Tadbir Putra Jaya


Inilah janji yang pertama yang akan dilaksanakan jika Pakatan Rakyat mentadbir Putra Jaya

Friday, May 11, 2012

Azmin Biadap Bila Minta Penjelasan Dari Mama Nurul Melalui Twitter


Adalah tidak wajar apabila Azmin Ali meminta penjelasan dari Wan Azizah berhubung kenyataan terhadap hubungan Azmin dan ibunya hanya melalui twitter.

Sebagai Timbalan Preiden PKR, adalah lebih sopan bagi Azmin mengadakan pertemuan empat mata dengan bossnya Wan Azizah dalam memperbetulkan salah tasir dikalangan penyokong Azmin.

Kebelakangan ini, sudah menjadi trend Azmin dan juak-juaknya berkumpul beramai-ramai, kemudian meminta penjelasan terhadap kenyataan pemimpin-pemimpin kanan PKR yang tidak membela dirinya.

Sebelum ini, MB Selangor Khalid Ibrahim telah dipersoalkan ekoran respons 'no comment'nya.

1.5 Juta Ke 2 Akaun Milik Najib


Mudahnya Najib dapat 1.5 juta.

Bagi rakyat biasa seperti kita, dapat 500 pun sudah memadai.

Itulah kelebihan Najib bila 1.5 juta ini masuk ke 2 akaun miliknya.

Baca pendedahan di SINI.

Thursday, May 10, 2012

Akhirnya Khalid Ibrahim Akui Kantung Perbendaharan Selangor Semakin Menipis

 
Sebelum ini propaganda MB Selangor Khalid Ibrahim ialah negeri punya duit hampir RM2 bilion untuk dikongsi dengan rakyat.

Namun, akhirnya Khalid mengakui dikhalayak ramai yang Selangor punya bajet terhad untuk membantu surau-surau di seluruh negeri.

Siapkan Pakaian Serba Putih - Jom Turun Jam 4 Pagi 19/5 Tapi Bukan Untuk Khalwat Macam Badrolamin


Jangan ikut perangai Ketua Cabang PKR Sabak Bernam Badrolamin Baharon yang ditangkap khalwat jam 3 pagi.

Jom turun di sepertiga malam ke Majlis Istighosah Kubro pada 19/5/2012 jam 4 pagi di Masjid Wilayah Persekutuan. 

Wednesday, May 9, 2012

Tugu K*** Anwar Ibrahim Bakal Dibina Di Seluruh Pelusuk Negeri Selangor Menjelang 2014


Pernahkah anda melihat objek dalam gambar di atas? Jangan sekali-kali anda terbayang Anwar Ibrahim, apabila menatap objek berkenaan.

Ia adalah pili gergasi yang kini bak tugu peringatan, sebagai kenangan kepada krisis air di Selangor pada 1997.

Seingatan saya, pili gergasi biasa kelihatan di Taman Petaling, Klang (foto di atas) dan di Persiaran Selangor, Seksyen 15, Shah Alam. Namun, pili gergasi di Seksyen 15 sudah tidak kelihatan di tapak asalnya.

Ia berfungsi sebagai pusat pengisian air ke lori tangki sebelum diagihkan kepada pengguna-pengguna ketika krisis air yang meruncing pada tahun tersebut.

Mengimbas kembali ketahun tersebut, ia adalah peristiwa ngeri yang seboleh-bolehnya tidak mahu diulang kembali. Kesian kepada arwah ibu yang terpaksa beratur untuk mendapatkan air dari lori-lori JBA yang datang membekalkan air di kawasan perumahan kami.

Sebelum krisis air di Selangor, Melaka terlebih dahulu mengalami krisis air, sehingga mendapatkan bantuan bekalan air dari Negeri Sembilan.

Berttitik tolak dari situlah, maka satu langkah proaktif dari Kerajaan BN Negeri dan Kerajaan Persekutuan untuk menyediakan bekalan air yang mencukupi melalui, penyaluran air dari Pahang ke Selangor.

Meskipun perancangan telah dilakukan sejak dulu, apabila berlaku pertukaran kerajaan di Selangor penyaluran air dari Pahang telah tergendala. Puncanya adalah keengganan MB Khalid Ibrahim untuk bekerjasama dalam merealisasikan kewujudan Empangan Langat 2.

Khalid nampaknya lebih berpolitik dan mempertaruhkan nasib rakyat di Selangor, walhal sedia maklum bahawa kapasiti bekalan air hanya mampu bertahan sehingga 2014. Hakikatnya, Khalid sendiri sedia maklum bahawa sebanak 129 projek perindustrian dengan nilai pelaburan RM 3.8 bilion yang telah diluluskan oleh MIDA telah tertangguh ekoran tiada jaminan bekalan air ke premis mereka.

Dalam satu kenyataan Tuanku Sultan Selangor bertitah,
“Ada sesetengah pihak beranggapan masalah air adalah remeh, tetapi beta memandang serius kerana kita berdepan dengan masalah yang boleh menjejaskan kehidupan dan pembangunan negara. Oleh itu, beta tidak mahu isu air dipolitikkan kerana rakyat memerlukannya dan tiada alternatif lain menggantikannya”
Bagi saya, titah baginda adalah lebih menjurus kepada pemeliharaan kesejahteraan di Selangor. Tidak ada maknanya menjadi negeri yang termaju dan terkaya di Malaysia, jika dari segi bekalan airnya, Selangor umpama wilayah di Afrika.

Seperkara lagi, cubalah dielakkan agar pili-pili gergasi di atas tidak akan menjadi pemandangan biasa di Selangor menjelang 2014.

Pendedahan Kemungkaran Pengerusi Portfolio Agama Islam Selangor - ADUN PAS Bersubahat


Khalid Ibrahim, selain dari menjawat jawatan sebagai MB Selangor, beliau juga adalah Pengerusi Portfolio Hal-Ehwal Islam.

Sebab beliau tiada latarbelakang dalam hal-ehwal agama, maka beliau dengan sukahati menipu rakyat.

Semalam, portal Selangorku melaporkan bahawa Seksyen 5, Shah Alam akan dibangunkan dengan applikasi pembangunan Makkah.

Tanpa segan silu, Khalid Ibrahim telah mempergunakan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk menganjurkan Bengkel Pembangunan Bandaraya Islam Seksyen 5, Shah Alam yang dihadiri oleh 80 orang peserta termasuk ADUN PAS Bangi merangkap Pengerusi Perbadanan Adat Istiadat Melayu (PADAT) Dr Shafie Abu Bakar.

Bagi memperkuatkan hujah keperluan Bandaraya Islam ini, Dr Ismawi Zen (dari UIA) telah dijemput untuk membentang kertas kerja bertajuk "Perancangan dan Pembangunan Makkah Al-Mukarramah".

Oleh kerana terlalu terpesona dan teruja dengan slogan "Bandaraya Islam", maka rata-rata peserta bengkel termasuk ADUN PAS Bangi pun jadi 'lentok' dengan permainan Khalid. Apatah lagi, lokasi Seksyen 5, Shah Alam tidak begitu familiar oleh kebanyakan peserta.


Perhatikan lokasi Seksyen 5 di atas yang dipetik Google Map. Kawasan ini tiada penghuni, kecuali Kompleks Pejabat Kerajaan, Kompleks Mahkamah, Kompleks MAIS dan JAIS disamping tanah perkuburan diraja.

Hakikatnya, Seksyen 5 adalah kawasan hijau dan tanpa penghuni. Bukan itu sahaja, inilah sahaja zon penampan di tengah-tengah bandaraya Shah Alam.

Khalid cekap mengambil mengambil kesempatan. Dengan mempergunakan Islam, semua orang terpesona. Khalid ternyata kurang ajar bila menjual nama Makkah dan pada masa yang sama menodai kehijauan yang telah wujud sekian lama di ibu negeri tersebut.

Biarlah ADUN PAS Bangi yang tertipu, tetapi jangan sekali kita sebagai rakyat turut tertipu dengan helah pengerusi portfolio agama yang jahil itu.

Betulkah Ahli Politik (Foto) Ini Hidapi HIV Positif?

Aku pun tak berani nak sahkan dan komen.

Ada yang mengatakan lelaki (foto di atas) punya HIV positif.

Klik SINI untuk pengesahan.

Tuesday, May 8, 2012

"Khalid Samad dan Mahfuz Omar berniat jahat dan celupar, patut diajar" - Dr Hasan Ali


Dr Haan Ali dalam sidang medianya menyifatkan Khalid Samad dan Mahfuz Omar sebagai berniat jahat dan bermulut celupar kerana memfitnahnya.

Lantaran itu, beliau membuat keputusan untuk mengajar Khalid dan Mahfuz melalui tindakan saman diatas keceluparan mereka.

Khalid Ibrahim Ikut Telunjuk Najib Kenakan Azmin?


Perhatian kepada Saifudin Nasution dan Azmin Ali.

Tindak-tanduk Khalid Ibrahim terhadap Azmin kebelakangan ini adalah atas arahan Najib, sebab dia adalah ahli UMNO dan butirannya adalah seperti berikut.

IC: 461214-10-5273

No Ahli UMNO: 01791393

Cawangan: Pasir Tuntong

Bahagian: Kuala Selangor

Sumber : Sahabat Gunung

Penipuan Dalam Konsert Pop Yeh Yeh PAS Di Paya Jaras

Foto : Sinar Harian
PAS Selangor cuba keluar dari kotak kebiasaan dengan penganjuran Konsert Pop Yeh Yeh di Paya Jaras.

Dalam banner promo konsert berkenaan telah mempamerkan Jeffrydin sebagai salah seorang penyanyi yang bakal tampil membuat persembahan.

Perkara ini telah dinafikan oleh penghibur veteran berkenaan, melalui kenyataannya di Sinar Harian.


Namun begitu, pihak penganjur telah melakukan penipuan dengan menampilkan klon Jeffrydin di konsert berkenaan.

Monday, May 7, 2012

Tian Chua Pernah Buntingkan Perempuan Melayu?


 Anak siapa yang dibuntingkan Tian Chua hingga kandungannya digugurkan?


Petikan di atas adalah dari tulisan Raja Petra Kamarudin di portal Malaysia Today [klik SINI].

Nampak gayanya, akan bertambah seboklah Zuraidah Kamarudin untuk membuat penafian. Sebelum ini Zuraidah mendakwa PKR sebagai parti yang berlandaskan fakta dan bukan mendedahkan perlakuan peribadi.

Rupa-rupanya, ia adalah bertujuan untuk menutup akhlak pemimpin-pemimpinnya yang majoritinya punya akhlak yang rosak.

Apa pula reaksi PAS? Pastinya, pemimpin-pemimpin PAS akan tutup mata kerana Mursyidul Am telah berfatwa, jika syaitan bantu pun, mereka akan terima. Malangnya, dalam keadaan ini bukan syaitan yang bantu PAS tapi PAS yang bantu syaitan.

Punca Keengganan Khalid Ibrahim Bantu Azmin Didedahkan


Tiada yang rahsia yang menyebabkan Khalid Ibrahim enggan membantu Azmin Ali dalam berdepan dengan isu gambar lucah.

Umpama menyelamatkan mangsa renjatan elektrik, Khalid tentunya tidak mahu mengambil risiko yang boleh menambah bilangan mangsa.

Saksikan adegan (video bawah) yang menjadi pengajaran yang berharga buat MB Selangor berkenaan.

Sunday, May 6, 2012

Johari Abdul Tampil Lagi Sebagai Hulubalang - Kali Ini Buat Dalih Bagi Pihak Kekasih Anwar


Sekali lagi MP PKR Sungai Petani Johari Abdul tampil sebagai hulubalang.

Sebelum ini Johari membela dengan hujah penafian Anwar di dalam klip video China Doll dan kini beliau tampil untuk membela kekasih Anwar, Azmin Ali.


Oleh kerana Johari meminta disebutkan bahawa di dalam dunia, orang letak CCTV dalam tandas.

Atas permintaan Johari, maka ditunjukkan CCTV dalam dunia ini yang diletakkan di dalam tandas.


Sebenarnya Johari tersilap. 

Azmin memilih untuk membuat projek dalam tandas kerana seperti Johari, beliau beranggapan tidak ada manusia dalam dunia yang akan pasang CCTV dalam tandas. Oleh yang demikian, tandas telah dipilih oleh Azmin sebagai lokasi.

Dalam keadaan yang telah menimpa Azmin ini, Mat-Mat Skodeng telah mula berakal panjang. Malah di bawah katil pun, mereka akan pasang CCTV demi untuk skodeng Azmin.

Satu cara yang paling mudah untuk Azmin mengelakkan diri dari skodeng ialah jauhi maksiat. Sesungguhnya, dimana jua anda berada, Allah melihat apa yang anda buat!

Khalid Ibrahim Semakin Berani Sanggah Azmin - "PKR bukan parti ' enggeh' (Pak Turut)" Ujarnya


MB Khalid Ibrahim tidak peduli dengan selaran Majlis Pimpinan Negeri PKR Selangor.

Meskipun Azmin mempergunakan Majlis Pimpinan Negeri PKR Selangor, melalui Ketua Penerangan PKR Selangor Suhaimi Shafie telah Khalid itu telah dikecam atas pendiriannya yang berdiam diri dalam mempertahan  isu gambar Azmin Ali di dalam tandas bersama seorang wanita.

Namun, Khalid dengan berani membalas dengan kenyataan "Kita bukan parti enggeh (pak turut)".