Saturday, March 2, 2013

Tembak Menembak Di Lahad Datu Bukan Perkara Baru - Belum Setahun Anwar Jadi Menteri, Dia Sudah Dengar Hal Tersebut Dalam Mesyuarat Kabinet


Saya menerima mesej berikut dari seorang sahabat, yang memanjangkan maklumat dari penduduk Lahad Datu. (Mesej ini disiarkan sepenuhnya tanpa sebarang suntingan)
Komen from my LD friend : Kwn2, allow me a moment of indulgence to clear the foul stench of stupidity amongst the malaysians. Kes kat LD is nothing new to us sbhns, in the 90s they abruptly came to the shore at Semporna and immediately bombed the police stations, and went amuck at the town. They are smart people, some left at the sea naik dr kwsn bakau and lived 4 6 mth b4 start to mingle with locals and married them. The tausugs in LD now didn't came all at once, instead they came in batches, with inside helping frm their family at the village. Trust me they have been there at least 2 3 mth b4 the group bcomes complete, then they decide its time to wage war. Klu tak paham rules of engagement, jgnlah menunjuk pandai ckp bukan2 kata kerajaan lemau, ada hati nak banding dgn bersih. Polis kene masuk dulu sbb dorg trained as negotiators, tentera is the last resort as they will not spare anyone once commanded. They need time to ensure all the locals are out of the village and then cut their food and finance sources, hoping the tausugs will surrender. That is our rules of engagement. We are not barbaric stoic like the american soldiers. Yg pandai ckp je kt media skrg ni cuba bg arahan btukar kt sbh ke swk, meraung bwk keturunan naik turun ofis merayu xnak dok sana, tp mulut mcm haram mengutuk semua yg tlibat kt LD kata klu dorg kt sana lama dah setel. Kene suntik kt spital pun pejam mata mengucap2, tgk darah pun pitam lagi nak g perang. Those who went in and died today knew they might not come back alive, as that was their vow when inducted to the force. So please, belajar dr sejarah, nak blajar sejarah kene bnyk membaca, sbb tu org kita ramai jd mcm ni, mulut ngan otak tak sama frekuensi, bhs biadapnya bangang abadi. Fedup with their stupidity. Thank u for ur moment.
Menyemak kembali kepada arkib peristiwa, antara serangan-serangan yang pernah berlaku ialah;

  • Serangan keatas Balai Polis Semporna 29 April 1954 - klik SINI.
  • Penculikan/rampasan kapal tunda balak 24 September 1984 (ketika ini Anwar dah jadi Menteri Kabinet) - klik SINI.
  • Bakar bendera Sabah 3 April 2009 - klik SINI.
  • Penculikan 2 orang pengusaha burung walit 16 November 2012 - klik SINI.
Ada mana-mana pemimpin PKR khususnya Anwar dan Tian Chua nak berhijrah ke Lahad Datu?

Atau Ngeh & Nga tak teringinkah buat estet di Lahad Datu?

Sesungguhnya hanya penduduk-penduduk di Lahad Datu yang arif dan faham dengan apa yang berlaku di sana. Moga Allah selamatkan mereka semua.

Friday, March 1, 2013

Pernahkah Anwar Sertai Upacara Ini Pada Tahun 1997?


Apakah Anwar Ibrahim penah menyertai upacara seperti didedahkan dalam video di bawah?


Syak mula timbul padanya, bila terdapat unsur-unsur seperti yang didedahkan di SINI.

Penemuan Terbaru!!! Rupanya 2 Tok Guru PAS Telah Diperbodohkan - Bukan Sekadar Pamer Simbol Salib, Turut Julang Simbol Freemason


Kealpaan 2 orang Tok Guru yang menjadi teraju utama PAS, mempermudahkan Anwar Ibrahim memperbodohkan mereka.

Amat memalukan, bila 2 orang Tok Guru ini menjadi model untuk mempamerkan lambang salib dan simbol Freemason.


Perhatikan simbol kebanggaan Kristian dan Freemason yang tidak disedari sama sekali oleh Hadi Awang dan Nik Aziz (imej atas) yang dipetik dari muka depan Manifesto PRU13 Pakatan Rakyat (imej bawah).


Bandingkan pula monumen Freemason di bawah yang menjadikan 'mata satu' sebagai objek yang teratas.


Para ulamak dalam PAS, bangkitlah demi membenteras kekekufuran.

Thursday, February 28, 2013

Pendedahan Seorang Perisik (Bukan P.I Bala) - Anwar Pernah Ketuai Sindiket Jual Minyak Petronas Dibawah Harga Pasaran Ketika Jadi TPM


Video tebaru 'I' Files - J. Smith menyifatkan bahawa sepanjang tempoh perkhidmatan Anwar Ibrahim dalam kerajaan adalah sebagai gabungan kronisme dan Islam radikal.

Anwar dikatakan menggunakan wang yang besar dalam membina imej dan membentuk rangkaiannya.

Malahan didedahkan bahawa Anwar telah mengetuai sindiket penjualan minyak Petronas di bawah harga pasaran tanpa disedari oleh PM ketika itu, Tun Dr Mahathir.

Exco Selangor Ronnie Liu Terkejut Bila Dapat Tahu 38 Pengundi Melayu, 11 Pengundi India dan 5 Pengundi Cina Didaftar Dalam Banglo Milik Hartawan Cina Di Kawasan DUNnya


Pihak pembangkang cuba menjadikan isu, apabila mereka mendakwa seramai 46 orang telah didaftarkan sebagai pengundi menggunakan alamat rumah (foto atas) yang terletak di No. 994, Jalan Papan (sekarang dikenali sebagai Lebuh Pendamar), Pandamaran, Klang.

Dulu mereka tidak begitu ambil pusing berkenaan hal tersebut, namun bila DAP melalui Exco Selangor Ronnie Liu memenangi kerusi DUN Pandamaran, barulah mereka sedar berkenaan perkara yang amat pelik bagi mereka.


Apatah lagi Ronnie Liu yang bukan berasal dari Klang, tentunya jahil dalam pembangunan di kawasan diwakilinya.  Hakikatnya, di tahun 1970an terdapat rumah-rumah setinggan  sepanjang lebih 200 meter di seberang longkang besar dihadapan banglo berkenaan.

Pemilik banglo telah bermurah hati memberi izin kepada penduduk-penduduk setinggan berkenaan menggunakan alamat kediamannya di kad pengenalan masing-masing, malah turut digunakan sebagai alamat surat menyurat.Dengan kejayaan matlamat 'setinggan sifar' di Selangor di bawah kerajaan BN era Dr Khir Toyo, penempatan setinggan di situ telah tidak wujud lagi dan kini kawasan tersebut menjadi zon penampan antara Kawasan Perindustrian Pandamaran dengan kawasan kediaman (foto atas).

Oleh kerana isu 46 orang pengundi dalam satu rumah dibangkitkan oleh pembangkang, SPR telah melakukan siasatan dan mendapati bahawa bukan 46 pengundi menggunakan alamat berkenaan, malah SPR menemui angka sejumlah 54 pengundi menggunakan alamat tersebut dan bermakna lebih dari yang didakwa oleh pihak pembangkang.

Dari semakan SPR dengan JPN, mereka mendapati 43 orang telah menukar alamat mereka mengikut kediaman terkini masing-masing, sementara 11 lagi masih menggunakan berkenaan.

Oleh kerana mereka yang berkenaan tidak memohon untuk menukar pusat mengundi, maka pusat mengundi mereka kekal mengikut tempat asal pendaftaran mereka.

Mungkin pelik bagi mereka yang tidak tahu asal usul dan sejarah tempatan, namun hakikatnya   kalau mengikut buku daftar pemilih SPR, dalam banglo berkenaan terdapat 38 pengundi Melayu, 11 pengundi India dan 5 pengundi Cina!

Wednesday, February 27, 2013

Hadi Awang Awang & Nik Aziz Tak Tidur Malam Bila Dimalukan Di Majlis Pelancaran Manifesto Pakatan Rakyat


Riak wajah Hadi Awang dan Nik Aziz di atas sudah cukup untuk membayangkan kekecewaan mereka.


Dari petikan manifesto Pakatan Rakyat di atas, kedudukan Islam sekadar diterima sebagai agama persekutuan, malah tiada huraian selanjut berhubung dalam mendirikan kerajaan yang mendaulatkan syariat Allah.

Ini berbeza dengan kenyataan Hadi semasa Seminar Manifesto PRU 13  PAS Terengganu,
 “Kita (ahli PAS) perlu faham tiga konsep ‘Negara Berkebajikan’. Pertama, mengabdikan diri kepada Allah SWT. Kedua, ekonomi yang mencukupi dan ketiga, keamanan dalam negara dan luar negara.  
 “Ini tiga konsep yang penting bila kita (PAS) hendak tegakkan negara. Barang kali kita tidak sedar kerja kita untuk menang pilihan raya, untuk mendirikan sebuah kerajaan yang mendaulatkan syariat Allah. Hukum Islam yang adil adalah nombor satu yang disenaraikan oleh Allah SWT pada hari kiamat kelak”
Jika demikian jadinya, bagaimana agak Hadi dan Nik Aziz akan berdepan dengan Allah s.w.t kelak?

Mungkin dalam hati mereka berkata, "Lebih baik PAS kalah, daripada malu berdepan dengan Allah".

Ohhhh TidaaaK..... Lagi Kes Liwat 4 Pelajar Sekolah Menengah Libatkan VIP

KUALA LUMPUR: Seorang pengurus besar sebuah syarikat GLC ditahan kerana dipercayai meliwat empat pelajar sebuah sekolah menengah, minggu lalu.

Suspek yang berusia 40-an dan sudah berkahwin itu ditahan di Lumut, Perak susulan dari laporan polis yang dibuat pada 8 Februari lalu oleh ibu salah seorang dari mangsa. [Berita Harian]

Khalid Ibrahim Nekad Dengan Agenda Penyisihan Orang Melayu Dari Kawasan Dato' Keramat


Lantaran serangan dan bantahan bertali arus ke atas projek Datum Jelatek, MB Selangor TS Khalid Ibrahim tampil dengan kenyataan bahawa projek tersebut akan melonjakkan nilai hartanah di kawasan Dato' Keramat kepada RM500 juta.

Menurut laporan portal Media Selangorku,

 Pembangunan Projek Datum Jelatek di Keramat oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) akan melonjakkan pemilikan nilai hartanah masyarakat Bumiputera melebihi RM500 juta. 
Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, sebelum ini nilai pemilikan masyarakat Bumiputera di kawasan itu hanya sekitar RM20 juta. 
“Apa yang dilakukan oleh PKNS ialah membelinya dengan 15 kali ganda daripada harga asal iaitu berjumlah RM300,000. 
“Jadi masyarakat Bumiputera yang memiliki hartanah tersebut sudah memiliki nilai hartanah yang meningkat sebanyak 15 kali ganda. 
“Ini tidak tergambar jika kita tidak membuat pembaharuan dalam pembangunan tersebut,” kata Abdul Khalid

Kenyataan Khalid tersebut dengan sendirinya memperlihatkan agenda halus penyisihan orang Melayu dari kawasan Dato' Keramat dengan menjadikan faktor RM sebagai jalan keluar untuk agenda tersebut.

Tentunya, ini berlawanan sama sekali dengan manifesto Pakatan Rakyat untuk PRU13, malah ia kini telah menjadi bahan jenaka, apabila kononnya akan menjadikan kawasan elit di Damansara sebagai kawasan perumahan mampu milik di masa depan. [Klik SINI]

Dalam pada itu, baca ulasan menarik terhadap manifesto perumahan Pakatan Rakyat di blog bekas MB Selangor Dr Mohamad Khir Toyo, klik SINI.

Disaat Anwar Ibrahim Masih Ngajor Di Sekolah Prebet, Dr Mahathir Dah Mula Rancang Tubuh Universiti Islam


Penubuhan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) bukan dari idea Anwar Ibrahim.

Itulah kenyataan yang diberikan oleh Dato' Dr Ismail Ibrahim bekas Duta Malaysia ke Arab Saudi dan juga lebih dikenali sebagai bekas Ketua Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM).

Menurut Ismail, idea penubuhan UIAM bermula dari satu persidangan di Universiti King Abdul Aziz, Mekah pada tahun 1977 yang turut dihadiri oleh Tun Dr Mahathir (Menteri Pelajaran ketika itu) telah mendorong kepada penubuhan sebuah universiti Islam di Malaysia.

Pembentang kertas kerja oleh Prof Syed Naquib Al-Attas di persidangan tersebut telah menarik perhatian Dr Mahathir.

Akhirnya apabila Dr Mahathir menjadi PM, beliau telah mengambil inisiatif dalam menubuhkan universiti berkenaan, melalui filosofi yang dirangka oleh Prof Kamal Hasan. Dr Mahathir turut terlibat dengan membuat beberapa penambahan dalam filosofi yang dicadangkan oleh Kamal Hasan.

Ini bermakna bahawa ketika Anwar masih lagi mengajar di sekolah swasta Yayasan Anda Akademik, Dr Mahathir telah pun memikirkan untuk menubuhkan UIAM.

Namun akhirnya, Anwar telah menodai UIAM dengan menyusun strategi politik peribadinya apabila menjadi Presiden UIAM.

Dengarkan kenyataan penuh Ismail dalam video di bawah.

Tuesday, February 26, 2013

Arahan Terbaru Anwar Ibrahim - Jangan Toleh Belakang


Manifesto Pakatan Rakyat telah pun dilancarkan dengan tajuk 'Manisfesto Harapan Rakyat'.

Menariknya manifesto ini ialah dimulakan dengan sepucuk surat yang berbentuk futuristik  yang bertarikh 14 September 2023.


Perenggan pertama dalam warkah impian sudah cukup untuk kita ketawa.

Bukan mempersendakan pembinaan kawasan elit Damansara bakal dibina dengan rumah mampu milik, tetapi kita harus berpegang kepada realiti track record pentadbiran di negeri-negeri pentadbiran Pakatan Rakyat di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan.

Dengan Kelantan yang telah lebih 20 tahun dibawah pemerintahan PAS, Selangor, Pulau Pinang dan Kedah telah masuk ke fasa terakhir 5 tahun pemerintahan Pakatan Rakyat, apakah langkah-langkah merealisaikan impian futuristik ini telah bermula?

Saya tidak arif untuk tentang apa yang yang berlaku di negeri-negeri lain, namun apa yang terhidang di depan mata di Selangor sudah cukup untuk saya meragui manifesto Pakatan Harapan Rakyat.

Apa yang berlaku di Selangor, bukannya pembinaan rumah mampu milik di bina di kawasan elit, sebaliknya kawasan perumahan rakyat marhaen diroboh untuk memberi laluan kepada perumahan mewah. Contohnya Datum Jelatek,di kawasan Dato' Keramat [Baca SINI].

Bukan itu sahaja, ia turut berlaku di Pelabuhan Klang bila kawasan perumahan yang dizonkan untuk Perumahan Awam Kos Rendah telah dipinda pelan pembangunannya kepada perumahan mewah [Baca SINI].

Pada saya, Anwar Ibrahim umpama tokong kepada pengikut-pengikutnya dengan menerapkan konsep 'pandang ke depan dan jangan toleh belakang'. 'Belakang' sudah jadi milik eksklusif bagi Anwar.

Namun, saya tetap memilih untuk menoleh ke belakang 5 tahun pemerintahan Pakatan Rakyat di Selangor. Cukuplah, jangan berikan harapan untuk 5 tahun akan datang kepada mereka.

Monday, February 25, 2013

Ahli PAS Rakam Penerima BR1M Pasir Puteh Dipaksa Angkat Sumpah Sokong BN?


Logikkah penerima-penerima BR1M menerima agihan bantuan diwaktu malam?

Tetapi itulah yang maklumat yang disebarkan oleh Harakahdaily yang melaporkan berita tanpa punya kredibiliti.

Video di bawah didakwa sebagai majlis angkat sumpah berkenaan yang didakwa berlansung di Kg Temila, Pasir Puteh, Kelantan.


Perlu diingat BR1M adalah agihan bantuan oleh kerajaan persekutuan dan mesti terikat dengan prosedur yang ditetapkan. Apatah pula ia melibatkan pihak bank yang menyediakan wang tunai dan pasti mereka tidak akan mengambil risiko dengan mengabaikan aspek keselematan untuk tujuan pengagihan.

Hakikatnya, PAS telah ketakutan bila penduduk-penduduk kampung telah berikrar untuk mengundi BN, meskipun ia tiada kena mengena dengan penerimaan BR1M.