Tuesday, August 14, 2012

Suami Wanita Bertudung Labuh Ini Semakin Biol Bila Menjadi Wakil Rakyat PAS


Di atas adalah foto isteri MP PAS Kuala Selangor merangkap Pengarah Eksekutif Pusat Penyelidikan PAS Dr Dzulkefly Ahmad, yang ketika zaman mudanya pernah menjadi finalis Bakat TV (program pencungkilan bakat selebriti era 70an).

Dr Dzul ni orang pandai. Mengaji hingga ke luar negara dan memiliki PhD.

Tapi kerana terlalu pandai, kerjanya cuma pandai membangkang. Lantas ini menyerlahkan kebodohannya.

Bangkangan terbarunya adalah terhadap projek Tun Razak Exchange (dulu dikenali sebagai KL International Financial District - KLFID).

Baca petikan tulisannya yang tersiar di TMI di bawah:-

Mentaliti membangkang dalam diri wakil rakyat PAS ini terlalu menebal, hingga tidak perasan yang dirinya adalah sebahagian dari kerajaan di Selangor. Dek kerana terlalu suka mencari 'salah' di pihak orang, maka terlupa pada keburukan diri sendiri.

Sebagai seorang yang satu kawasan dengan MB Selangor (masing-masing menjadi YDP Kawasan dan Ketua Cabang) tidak sepatutnya Dzul bersikap pesimis terhadap Tun Razak Exchange (TRX).

Jika Dzul mendoakan TRX gagal, bermakna beliau mendoakan kemusnahan diri dan jemaahnya.

Cuba baca betul-betul iklan tender Pembangunan Semula Asrama Yayasan Selangor di Kampung Pandan, terutama yang didalam kurungan segi empat bertanda merah:-


Jadi dalam soal ini, Dzul jangan bersikap hipokrit dan dwi standard.

Hartanah yang hendak dibangunkan semula tersebut melibatkan blok-blok asrama kediaman
pelajar-pelajar tajaan Yayasa Selangor yng belajar di sekolah-sekolah di kawasan KL dan PJ.

Kalau penting modal insan, mengapa Dzul dari awal tidak bersama kami dalam menentang perobohan asrama kediaman tersebut?

Malah yang lebih penting, cuba Dzul sendiri baca dalam iklan YS di atas, yang terang-terang menyebut KLFID (sekarang dikenali sebagai TRX) yang hanya 300 meter jaraknya, dalam menarik bidaan!

Ramai Yang Tidak Perasan Teori Songsang Anwar Ibrahim Dihari ke13 Ramadhan


Pada 2 Ogos lalu (bersamaan dengan 13 Ramadhan), Anwar Ibrahim telah mengadakan sidang media pembentangan Dasar Automotif Negara versi PKR.

Seperkara yang agak pelik berlaku dan ternyata songsang dalam teori ekonomi olahan Anwar ialah menggerakkan perkara yang berlawanan dalam satu masa iaitu:-
  1. Tingkatkan keupayaan/kemampuan rakyat untuk memiliki kenderaan persendirian (melalui peningkatan, pendapatan, penurunan cukai dan kemudahan kredit yang lebih menarik);
  2. Menjadikan pengangkutan awam lebih cekap dan berkesan; dan
  3. Mengurangkan pemilikan kenderaan persendirian.
Dari 3 matlamat di atas, perkara 1 & 2 hendak dilaksanakan serentak, walhal ia perkara yang berlawanan iaitu meningkat keupayaan mampu milik membeli kenderaan dan pada masa yang sama mengurangkan pula pemilikan kenderaan persendirian.

Bab satu lagi ialah menjaga kebajikan pekerja industri automatif tetapi pada yang sama membuka kemasukan automotif import untuk bersaing dengan industri tempatan.

Anwar dalam sidang media tersebut dengan penuh yakin pelan ekonomi mereka bukan mustahil untuk dilaksanakan.

Dalam pada itu, kita kaji pula latar belakang Anwar dalam bidang ekonomi yang dipetik dari web Al-Baraka Banking Group, yang mana beliau adalah salah seorang ahli lembaga pengarahnya;Anda lihat sendiri title Dr Anwar dalam keratan di atas. Apakah PhD (palsu?) atau saya yang tersilap kerana tidak mengetahui yang Anwar pernah dianugerah Doktor Kehormat?

Tonton dan amati kenyataan Anwar dalam kenyataan ekonomi songsangnya dalam video di bawah. Kalau Lembaga Pengarah Al-Baraka tahu berbahasa Melayu, gerenti Anwar tersingkir sebagai ahli lembaga pegarah.

Monday, August 13, 2012

Latheefa Koya Ajar Dr Hasan Ali, Buat Dosa Sembunyi2 Bukan Jenayah


Mengapa Latheefa Koya begitu beria-ia mengasak Dr Hasan Ali supaya menerima pendapatnya bahawa jika sesuatu dosa yang dilakukan secara sembunyi, tidak boleh dianggap sebagai jenayah?

Apakah dengan menjerat Hasan untuk membuat kenyataan di mahkamah maka apa juga kegiatan tidak bermoral Anwar Ibrahim dan Azmin Ali diterima oleh umum hanya sebagai dosa dan bukan jenayah?

Baca transkrips antara Latheefa dengan Hasan di mahkamah (dalam kes saman Anwar keatas Utusan) yang dipetik dari Keadilan Daily:-