Sunday, September 7, 2014

Mat Sabu Menjerat Hadi Dihadapan Para Wartawan Selepas Sidang Media PASUmumnya sidang media PAS hari ini menjurus kepada kenyataan 'PAS tidak menuntuk jawatan Menteri Besar Selangor'.

Bila diasak oleh para wartawan selepas sidang media samada PAS menolak jawatan MB, Setia Usaha Agung PAS Dato' Mustafa Ali menjelaskan bahawa perkara itu tidak berbangkit kerana belum ada tawaran dari pihak istana.

Sebaliknya, Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu mendahului DS Abdul Hadi Awang dengan kenyataan "Tak, Tak..... Kita akan tolaklah," ketika diajukan soalan yang sama oleh para wartawan.

 

Ini bermakna Mat Sabu cuba memerangkap Hadi supaya menolak perkenan Sultan, jika jawatan MB ditawarkan kepada Adun PAS.

10 comments:

Anonymous said...

Yang menolak tu PasMa ... bukan PAS..Yg heran tu PasMa tak dapat surat dari Istana tapi terhegeh hegeh menolak... geli hati.. nak tergelak Kak Jah weey..

Anonymous said...

Mat Sabu proksi Anwar... sapa tak tau.

tobeng said...

Mat sabu boleh jalanlah bersama2 anwarinas yg lain.Stopa mewakili hj hadi.Sekarang dua kem ni sedang berbalah.Kita tengok pengaruh siapa yg lebih kuat nanti.Cuma aku harap hadi tak akan u turn.Akar umbi pas sebenarnya menyokong hadi.Anwarinas ni bising aje lebih.Kalau dalam blog kita tengok suara anwarinas ni lebih dominan.Tapi sebenarnya diorang bukan ahli pas pun kebanyakannya.Diorang sokong pas selama ini pasal anuwar bersekutu dengan pas.

Anonymous said...

Dia syiah....kiri saukk...kanan pon saukk...

Plaza Iklan Percuma said...

anwar tugaskan mat sabu supaya PAS tunduk dgn kehendak anwar..tugas mat mempastikan PAS memilih jijah jadi MB. Jika mat sabu GAGAL, Tamatlah riwayat politik mat sabu.

Anonymous said...

Mat sabun dibayar gaji oleh kerajaan penang bwh dap so...faham2 je la

Anonymous said...

YAng Mat Sabu terhegeh dulu sudu dari kuah tu apa hal? yang boleh terima atau tak ialah bidang kuasa Presiden....Dia tu presiden ke?? Aku tak faham macammana orang PAS boleh lantik jantan penjilat puk* isteri kawan dia sendiri sampai porak peranda rumahtangga kawan tu, jadi pemimpin no 2 parti depa. Masa pemilihan tu depa ramai2 pakat minum ayaq KetUm kut.......tu yang jadi bodoh macam keldai.....

Anonymous said...

Hooooi orang PAS bangun lah..dok masih khayal lagi ke! Parti kamu dah nak di hijack olih puak liberal dan Syiah... memang bongok sungguh ahli Pas... Presiden dan gulongan Ulama dah diketuk ketampi pun masih lena dibuai porno Anwar... hish...hish..hish..nasib kaulah lebai malang...

amat kesali presiden Hj Hadi dibuli dari luar dan dalam..Stopa dah terjerut dgn kes spender yg di jerat olih Anwarinas..nasib nasib

Anonymous said...

aMat Sabu cakap macam dia yang presiden pas. Malunya. Hadi dah cakap kalau tak sejutu bolih belah...Pas tak ada masaalah. Kita bolih tengok berapa lama Pasma bolih bertahan. Semangat 46 yang didukung Tengku Razaleigh yang tiada masaalah kewangan pun tak tahan lama.

Anonymous said...

Tercapai cita2 Husam nak jadi presiden PAS... Kah...kah Gila kuasa sebijik si ketum