Monday, February 24, 2014

Dah Terlewat Walau Pun Senapang Ditangan - Hadi Awang Diarah Bayar RM2 Juta


Gara-gara tidak mempedulikan pembelaan terhadap saman keatasnya, Presiden PAS DS Abdul Hadi Awang telah perintah oleh mahkamah membayar RM2 Juta kepada bekas calon PKR kawasan DUN Bukit Besi, Mohd Shamsul Mat Amin, lapor The Malaysia Insider.

Abdul Hadi turut diarahkan membayar 5% faedah dari writ difailkan sehingga penyelesaian penuh dan kos tindakan sebanyak RM1,500.

Dalam tuntutannya, Shamsul menuntut permohonan maaf dari Hadi, disamping mendedahkan siapa dirujuknya dikalangan calon PKR sebagai pengedar pil kuda dan penyokong komunis ketika berceramah di Tebakang, Alor Limbat, ketika kempen PRU13 lalu.

Pengabaian yang dibuat oleh Hadi akhirnya memakan diri, dengan penghakiman yang dibuat oleh Mahkamah Tinggi, Kuala Terengganu tersebut.

4 comments:

Anonymous said...

Alahai, nilai RM2 juta apa la sangat... tadah je tabung tin milo kat ceramah DUN Kajang nanti, kata UMNO zalim kerana suruh dia bayar wang RM 2 juta tanpa dia buat apa-apa kesalahan pun. Dalam sebulan ni boleh la bayar RM 2juta tu... tapi bukan bayar kat UMNO, tapi kene bayar kat "pengedar pil kuda dan penyokong komunis"... itulah, suka sangat nak label orang itu ini.. sekali ambik ko...

kah kah kah kah kah kah kah

Anonymous said...

Ulamak Hadi Awang.. Bila Dah Tersilap Kata kerana Nak Menang Dalam Pilihanraya.. Maka Fatwanya Kali nie.. tertembak diri sendiri..

Penyokong PAS PIS PUS Boddo Silalah Derma..

Anonymous said...

..hehe.. apa susah.. suruh aje stopa ali bayar.. stopa ali ada byk duit.. dah byk duit stopa tabur pada ibu tunggal 1msia.. taqbir!.. laung mat sabu barua aljuburi..

skodeng said...

padan muka... mulut celupar.. boleh duk sekapal dengan karpal celupar.