Thursday, October 10, 2013

Berpeluh Juga Husam Bila Kena 2 Lawan 1


Semalam Husam Musa telah diserang balas oleh 2 Exco baru Kelantan Hanifa Ahmad dan Mohd Nassuruddin Daud dan tindakan itu telah menimbulkan pertikaman lidah 2 Lawan 1 dalam sidang DUN Kelantan.

Jika sehari sebelumnya Husam membuatkan Nik Aziz terkebil-kebil, apabila membidas kerajaan negeri diatas kepincangan pengurusan Syarikat Air Kelantan Sdn Bhd (AKSB), kelulusan tanah seluas 1,400 hektar di Hutan Simpan Kekal Ulu Sat di Machang, penamatan kontrak syarikat Korea Selatan untuk pembinaan Lebuh Raya Rakyat, kedua-dua exco berkenaan mengambil kesempatan untuk melancarkan serangan balas.

Hanifa dan Nassuruddin mendedahkan bahawa Husam telah diberi peluang untuk diberi penerangan keatas isu-isu yang dibangkitkan oleh Husam, namun Adun Salor itu tidak hadir dalam beberapa siri mesyuarat yang diadakan oleh pentadbiran negeri Kelantan, lapor Bernama, lantas ia mengundang kemarahan Husam.

Apa yang berlaku menunjukkan belang sebenar Husam bila duduk di luar kerajaan, iaitu lebih cenderung untuk jadi pembangkang!

4 comments:

Anonymous said...

blog yg paling bodoh yg aku pernah baca

Anonymous said...

keciannya anon di atas. dah terang lagi bersuluh, tak dapat nak kelentong lagi, dah tak ada modal,kutuk orang lah kerjanya. ha ha. anon tahu tak yang kunci ke putrajaya masih disimpan di dalam lubang pungkok husam.

Nok said...

keh keh keh camtu le pembangkang, dahternag2 haprak nauzubilah .koner kot lain pulak....tapi semua rakyat tahu akan kehaprakan pemimpin2 Pas ni...memetik kata2 seorng kawanku org Pas duduk kota baru "kalau rakyat jelata dapat tahu segala busuk Parti Pas samaada perilaku pemimpinya atau urustadbir kjaan Pas Ktan.....maka PRU13 dulu mungkin Pas bungkus secara total" tapi Nik Aziz pandai coverup dgn siap janji sorga lagi pada penyokong2 Pas, akhirnya rakyat tertipu lah....

Anonymous said...

Nama syarikat : PUNCAK IDIA BERSATU SDN. BHD.
Dapat geran RM10juta dari kementerian Sumber Manusia 8 bulan lepas, geran untuk bagi training. Masa tu Datuk Maznah adalah Timbalan Menteri Kem. Sumber Manusia.Anak lelaki beliau ada share dalam puncak Idia Bersatu. Sekarang semua bergaduh pasal share. Bapa dia cuba masuk campur supaya anak dia dapat majority share instead of 5%. Cerita ini dah keluar kat:

http://sangkakalajari9.blogspot.com/2013/09/anak-calon-pemilihan-umno-cuba-nak-tipu.html (Refer kat bawah)

ANAK CALON PEMILIHAN UMNO CUBA NAK TIPU RAKAN PERNIAGAAN
Apa la nak jadi ni, mak awak tu nak bertanding dalam pemilihan UMNO Malaysia nanti, cuba la jangan buat perangai, tunjukkan kebaikan sebagai anak seorang pemimpin dimata orang ramai.

Sangkakala tak mau la sebut anak siapa dalam blog ni sebab takut nanti akan mengganggu proses ibunya yang bertanding dalam sayap wanita UMNO Malaysia tapi Sangkakala akan terangkan serba sedikitlah bagaimana anak kepada calon ni cuba nak menipu rakan perniagaannya.

Sangkakala dengar anak kepada calon ni, mempunyai 2 lagi rakan perniagaan dan salah seorangnya pula merupakan calon EXCO Pemuda UMNO Malaysia dan Sangkakala juga tak mahu nak sebut siapa tapi calon EXCO Pemuda ni dari Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Sorang lagi rakan kongsi dalam perniagaan yang dijalankan ialah Presiden kepada sebuah persatuan yang agak berpengaruh di Malaysia dan dari maklumat yang Sangkakala terima, Presiden persatuan ini telah mengeluarkan segala perbelanjaan bagi perniagaan tersebut.

Pada awalnya, perniagaan yang berasaskan pendidikan ini dikatakan akan mendapat geran dari kerajaan untuk menjalankan operasi syarikat setelah mendapat kelulusan tetapi ianya tidak berlaku sepertimana yang diharapkan, dan rakan kongsi yang memegang jawatan Presiden persatuan telah menangung segala kos operasi termasuklah sewa pajabat walaupun pada asal perjanjian, ianya akan ditanggung bersama.

Hinggalah mereka bertiga setuju untuk mencari pelabur bagi menjalankan syarikat tersebut dan sebelum mendapat pelabur, ketiga tiga mereka ini kononnya telah berbincang dan bersetuju untuk mengenakan syarat kepada pelabur dan setelah kata sepakat dicapai maka bermula lah tugas rakan kongsi mereka yang memegang syer terbesar yang memgang jawatan Presiden persatuan untuk mencari pelabur, dan setelah menemui orang yang berminat satu pertemuan diadakan dan pelabur bersetuju untuk membuat pelaburan sebanyak 1 juta ringgit tetapi dengan syarat.

Pelabur akan memegang syer sebanyak 50 peratus, anak kepada calon dan calon EXCO Pemuda tadi masing masing 5 peratus dan presiden persatuan tadi sebanyak 40 peratus dan mereka yang memegang syer 5 peratus tadi akan diberikan wang tunai sebanyak 100 ribu seorang dan keuntungan perniagaan setiap tahun mengikut nilai syer.

Pada mulanya kedua dua pemegang syer 5 peratus tadi bersetuju namun begitu, mereka telah membuat perancangan untuk mengeluarkan pemegang syer 40 peratus tadi dari pentadbiran sebelum pelabur masuk ke dalam syarikat, kerana sebelum pelabur melabur dalam syarikat tersebut, kedua dua mereka masing masing memegang syer sebanyak 30 peratus seorang.

Itu lah sikap manusia yang akan melupakan jasa, cuba pula nak menipu seorang rakan kongsi yang telah bekerjasama serta mengeluarkan perbelanjaan dalam menjalankan operasi syarikat dari mula hingga kini tiba tiba bila dah nampak duit, senang senang nak buat macam tu.

Ingat la sikit jasa orang, jangan cuba nak membohong sana sini sebab awak tu anak pemimpin, tak banyak sikit akan kena tempiasnya juga kepada mak awak tu, dan kepada calon exco tersebut, jangan belum memegang jawatan sebagai exco dah mula nak tipu orang sebab takut nanti tak selamat hidup.