Monday, August 19, 2013

Khalid Ibrahim Buat Makan Besar Dengan Ketepikan PKNS


Secara peribadinya, adalah menjadi hak bagi MB Selangor TS Khalid Ibrahim untuk mengadakan makan besar dimana jua venue yang disukainya. Apatah lagi bagi orang yang berwang sepertinya.

Dilaporkan oleh Media Selangorku, Khalid telah buat makan besar di Setia City Convention Centre (SCCC), Shah Alam, sempena majlis perkahwinan anak lelakinya.Malah dilaporkan juga bahawa Tuanku Sultan turut mencemar duli ke majlis berkenaan.

Dalam kegembiraan Khalid menerima menantu baru, beliau terlupa dengannya sebagai Pengerusi PKNS. Khalid bagai sengaja untuk tidak mempromosi, apatah lagi menyokong Shah Alam Convention Centre (SACC) yang merupakan milik penuh perbadanan ekonomi negeri berkenaan.

Barangkali Khalid sedar bahawa SACC yang beliau sendiri menjadi terajunya adalah tidak sehebat SCCC?

2 comments:

Anonymous said...

Kenapa kerajaan lantik Azeez Mamak Rahim sebagai Pengerusi Tabung Haji ?

Rukun Islam kelima kepada semua umat Islam di seluruh negara. Menunaikan Haj di tanah suci. Sekarang dengan perlantikan Azeez, siapa ada duit boleh menunaikan Haj, siapa yang tidak dapat bayar duit poket tidak akan dapat pergi.

TABUNG HAJI AKAN JADI EKSKLUSIF SEPERTI KEDAI ROLEX ATAU FERRARI. Rakyat biasa akan mula tolak Tabung Haji dan terpaksa menggunakan kemudahan yang lain untuk menunaikan Haji di tanah suci.

Kuota untuk Tabung Haji akan di pegang oleh Azeez Rahim supaya anak beranak, seluruh UMNO yang dia berhutang kepada boleh di lepaskan dengan memberi PERCUMA kepada mereka menunaikan Haj di tanah suci. Kesucian Agama kita sudah tercemar dengan perlantikan perompak ini sebagai pengerusinya. Bukan Presiden UMNO ini tidak tahu. Mesti dia sudah dapat laporan demi laporan penipuan ahli perniagaan Azeez ini kepada hampir semua pemimpin dalam UMNO dan di luar. Berapa ramai yang sudah terpedaya dengan dia ? Berapa ramai sudah di tipu dia ?

Adakah pemimpin UMNO yang lain hanya akan duduk dan jadi YES MAN seperti dalam pentadbiran Mahathir dan Pak Lah ? Adakah kesucian Haji sudah tidak bermakna lagi kepada teras kepimpinan UMNO sampai melantik seorang penipu perompak sebagai Pengerusi Tabung Haji di terima sebulat suara oleh mereka ?

Jangan sampai UMNO jadi pembangkang selepas Pilihanraya UMUM ke 14.

Anonymous said...

KALAU DAH SEMUA ORANG KENA TIPU OLEH DATO' AZZEEZ, REPOT LA KAT MANA-MANA PIHAK BERKENAAN. YANG HANG DOK SASAU PASAI APA. ENTAH-ENTAH HANG YANG KAKI PENIPU DAN JAHAT. SEBAB. ORANG JAHAT YANG SELALUNYA ANGGAP ORANG LAIN JAHAT MACAM DIA.