Thursday, June 27, 2013

Sindrom Makan Kacang Goreng & Minum Teh Tarik UMNO Selangor?


Saya telah ditunjukkan SMS  berikut oleh seorang sahabat, yang mungkin diterima dari Ketua Bahagiannya.
Mohon Jasa baik KB mencadangkan seorg Pengerusi & Timb.Peng. JK Pemilihan parti utk bhgian masing sblum 30/6 (surat rasmi menyusul)...kriteria seorg yg BEBAS dan tiada kepentingan dlm Pemilihan d Bhgian masing2, sila msj ke nombor ini (Dt Mohd.Isa SUK Sel)...kerjasama YB/ Dato/Tuan semua amat d hargai.....TQ sk YB DSNoh/YB Dt Johan
Seorang sahabat lain menyampuk, "Bolehkah tidak memihak kepada sesiapa?".

Sebenarnya, saya tidak hiraukan sangat berkenaaan Jawatan Kuasa Pemilihan UMNO kerana mereka baru memulakan tugasan.


Sebaliknya, saya lebih tumpukan kepada nama-nama yang tertera dalam SMS berkenaan. Antara yang dikesan ialah berlaku rombakan untuk jawatan Setia Usaha Kerja, yang kini dipegang oleh Dato' Mohd Isa (Kasim?) dan bukan disandang oleh Badrul Hisham.


Pada masa yang sama, seolah-olah DS Noh Omar dan Dato' Johan Abdul Aziz telah pun memulakan tugasan masing-masing sebagai Pengerusi dan Setia Usaha Perhubungan. 


Disamping itu, nampak gayanya UMNO Selangor bergerak pantas mendahului pengumuman rasmi dari Presiden UMNO.


Baca petikan Antara Pos (25/6/ 2013) dibawah, Apa pun anggaplah bahawa Presiden UMNO telah pun memberikan verbal consent terhadap perlantikan tersebut.

Moga UMNO Selangor tidak terusan dengan sindrom makan kacang goreng dan minum teh tarik selepas ini.

3 comments:

Anonymous said...

Lepas pilihanraya noh buat kenyataan bodek najib supaya jawatan presiden dan tim pres tak perlu dipertandingkan.

Dengan cara itu, noh boleh melobi najib agar beliau dapat dilantik jadi pengerusi perhubungan. senang sangat nak bodohkan Najib. Jika betul Najib nak lantik noh juga, bermakna Najib lebih pentingkan jawatan dia. Najib tidak peduli pun jika UMNO selangor makin hancor.

Anonymous said...

ikut suke ko la jib..

Anonymous said...

Hampir semua yang di dalam gambar di atas sengal2 belaka. itupun najib ambik jd chief di selangor ni, memang najib pun dah jadi sengal agaknya.