Sunday, June 9, 2013

Polis Temui Semula Sejumlah Matawang Asing Yang Disamun Dari Istana Hinggap Saifuddin Nasution


Malang bagi S.U Agung PKR Saifuddin Nasution Ismail, ketika masih menunggu surat perlantikan sebagai pegawai kanan kepada MB Selangor, istananya hinggapnya di Machang  telah dimasuki oleh pencuri.

Meskipun 2 lelaki yang disyaki telah diberkas, namun menurut laporan Bernama yang dipetik oleh Berita Harian, antara barangan yang ditemui semula ialah sejumlah matawang asing.


Istana hinggap Saifuddin dibina di Machang dengan penuh harapan agar hayat politiknya sebagai wakil rakyat Machang dapat diteruskan di Negeri Cik Siti Wan Kembang tersebut.

Namun pada PRU13 lalu yang menyaksikan kesemua wakil-wakil rakyat PR dari luar Kelantan tidak dicalonkan semula, Saifuddin beserta Salahudin Ayub (Naib Presiden PAS) terpaksa bertanding di negeri asal masing-masing.

Mungkin keadaan istana Saifuddin yang sentiasa kosong, maka menarik minat penjenayah untuk memasuki rumah agam tersebut.

7 comments:

Anonymous said...

Lain kali bela lah anjing atau babi ke jaga rumah tu..

Anonymous said...

Aku rasa rumah Saifudin Nasution Bani Muka bopeng mcm bulan ni perlihara Beruang lebih baik sebab muka dia pon mcm beruang!!

Anonymous said...

huh...duit berkepok2 bersepah2 jer..kayo betol ahli politik pakatan neh...dia neh biznez man ke smp duit pon xyah simpan dlm bank???...

Kalo kene kat pemimpin BN dah bersahut-sahutan salakan menuduh semua kekayaan yg di miliki hasil dari sumber haram ...rasuah...

Anonymous said...

Sahlah kawan2 dia dari luar negeri beri duit ang pau kepadanyanya .. belum sempat gunanlagi....

manjung said...

fuyuuuuu Istana Hinggap Sipudin ni..banyak duit!

usin said...

fulamakkk!!! baru istana untuk 'hinggap' je dh besau macam tu. kalau untuk 'bersemayam', bayangkan saiznya. untungnya dapat kipas bontot nuar. harta dunia bukan masalah, cuma kekuasaan politik je yg Allah tak izinkan....

Anonymous said...

Saifuddin Nasution dah jelas bukan orang Kelantan. Isteri dia orang Kelantan ke?
Sebab kalau kedua-duanya bukan orang Kelantan, istana hinggap tu dibina atas tanah siapa ya?

Non-Kelantanese tak boleh memiliki tanah dibumi Kelantan...kecuali of course Ngeh dan Nga.

Wow...di Machang ada rumah mewah macam tu? Saya tak boleh bayangkan... ye lah.. kat Machang, rumah abis besar pun cuma rumah dua tingkat saiz standard tu je.

-bekas anak Machang