Friday, November 30, 2012

Tembelang Pecah Di Kuala Lumpur - Nik Aziz & Isteri Serta Wakil-Wakil Rakyat PAS Dapat Agihan Tanah PKINK Di Mukim Relai


Pendedahan terbaru dari Kelantan dan dihebahkan di Kuala Lumpur mengatakan tanah MB Kelantan TG Nik Aziz di Lot 51 dan isterinya Tuan Sabariah di Lot 29, Mukim Relai.

Bukan sahaja MB suami isteri, ramai lagi wakil-wakil rakyat PAS yang mendapat agihan tersebut..

Menurut Dato' Alwi Che Mat, lot-lot tanah tersebut adalah hasil dari pecah sempadan yang dilakukan oleh anak syarikat Perbadanan Kemajuan Iktisad Negeri Kelantan (PKINK), Darul Naim Agro Management Industries Sdn Bhad (DAMAI).

Dari maklumat laman web PKINK, aktiviti DAMAI di Mukim Relai adalah seperti berikut:-
Projek Ladang Rakyat Dataran Rabuah (LRDR) Mukim Relai, Gua Musang 
Maklumat Projek :- 
LRDR Mukim Relai, Gua Musang telah dibangunkan oleh DAMAI pada tahun 2000 diatas tanah seluas 1500 ekar (400 ekar Fasa I) setelah mendapat sambutan yang mengalakkan di Projek LRDR Jeli.Ianya terletak di tepi jalanraya antara Kuala Krai dan Gua Musang iaitu 65 km ke Gua Musang dan 55 km dari Kuala Krai.Status pemilikan tanah adalah secara pajakan selama 99 tahun.
Andainya lot-lot tanah yang disebutkan adalah termasuk dalam projek di atas, maka ini elok benar 'Projek Ladang Rakyat' diubah namanya kepada 'Projek Ladang Wakil Rakyat Kelantan'.

Pendedahan penuh Alwi terkandung dalam video di bawah:-

4 comments:

Anonymous said...

Itu yg kita tahu. Yang kita tak tahu? Zuhud sgt la konon nik ajis. Tggu lah, anda tidak akan terlepas disoal di akhirat kelak.

TRW said...

Depa ni suka buat fitnah kejonya!!!kesiannya bila diakhirat kelak.

Wrgaklia said...

Ore umno biaso le..boss!!!

Anonymous said...

TRW n Wrgaklia,
fitnah palo hotok demo...demo ingat tok guru demo tu maksum ko...dio supo demo kawe jgk...perlu harto nk tinggal wat sako ko anok2...kalu dio buleh wi tanah ko ore lain hatta cina bukit pung, apa salah amik ko dio ngan wakil2 rakyat dio yg lain selot duo sore...lebih kure la jgk puak2 pemimpin UMNO pung...cumo nyo kalu ore UMNO buat puak demo geger rioh keliling dunia oyat rasuah...keno puak semo sendiri buat kato ore buat fitnah...isle palo bapok apo la puok demo ni....