Wednesday, September 11, 2013

Nga Kor Ming Dapat Perlindungan Nik Aziz Untuk Cetuskan Provokasi Terhadap Melayu


Keakraban tokoh DAP Perak Nga Kor Ming yang pernah dibelengu konroversi pajakan 4,000 hektar tanah milik Yayasan Islam Kelantan dengan Mursyidul Am PAS TG Nik Aziz mempunyai muslihat disebaliknya.

Berbaik-baik dengan Nik Aziz yang tak mengaku Melayu, membolehkan Nga bebas buat provokasi terhadap orang-orang Melayu.

Dalam status FB miliknya (klik SINI), Nga sengaja mencetuskan kontroversi melalui persendaan terhadap UiTM yang berada dalam kedududkan 701+ senarai ranking dunia.


Kalau kedudukan ranking 701+ berkenaan pun sengaja diperbesar dan dikaitkan dengan dasar perkauman, apatah pula agaknya serangan Nga kalau UiTM berada pada ranking 1 dunia?

Pasti Nga akan menyalak keseluruh dunia yang UiTM contoh rasis kerajaan BN kerana hanya memberikan kepada orang Melayu untuk masuk ke universiti No. 1 dunia!

Nga berani mengusik sentimen Melayu hanya kerana dia mendapat perlindungan Nik Aziz yang akrab dengannya.

3 comments:

Anonymous said...

Nik Aziz malu jadi Melayu....keturunan Champa ni !

Anonymous said...

Perangai cina memang dengki. Kalau boleh dia mahu UiTM dibuka kepada puak-puak chauvinist, boleh ada gereja dalam UiTM, boleh amal seks bebas, boleh tubuh cawangan DAP kampus dan boleh jual babi dalam UiTM baru ranking UiTM boleh naik di mata dunia.

Sengaja dia nak sabotaj majlis PM membantu Melayu-Bumiputera Islam 14 September ni di UiTM Shah Alam.

You fuck DAP! 3080

Tora Malaya said...

Assalam Tuan. Blog Tuan sangat menarik dan banyak mengandungi info-info yang terkini untuk dikongsi bersama..Mohon http://toramalaya.blogspot.com/ ini dimasukkan dalam bloglist Tuan. Blog Tuan sudahpun di linkkan dengan blog saya.

Terima Kasih & Salam Perjuangan. Wassallam.